Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Másnaposok (The Hangover) -2009-

2009.12.19

Haverok, buli...másnap...úúú !


A Cool-túra rendezője készített egy haver/buli filmet ismét, ezúttal nem huszonéves egyetemistákról, hanem 30-as férfiakról, akik persze még mindig imádnak bulizni.
Kép A történet Las Vegasba repít el minket, ahol mint közismert egy éjszaka alatt minden megtörténhet, esetünkben meg is történik.
Legénybúcsúra készül 4 srác, hogy méltóképp zárják le egyikőjük agglegény világát, a gond ott kezdődik, hogy magukkal viszik Alant, aki az ara testvére és a film legcoolabb fazonja.
Már az utazás során annyit röhögtem, mint máskor 3 vígjáték alatt összesen. 
Kép" Borzasztó" csapatot verbuváltak össze...van itt általam nagyon kedvelt Bradley Cooper, aki egy laza fiatal macsó tanárt alakít, aki a tanítványai pénzét is elcsórja, hogy elverhesse a bulizás alatt, aztán van itt fogorvos, aki fél a saját nőjétől, miközben próbál visszafogottabb lenni nélküle (persze nem sikerül neki), aztán persze ott van a vőlegény is, aki szintén jó arc és szereti a leendő nejét, és végül ott van Alen..., hát igen vele egyszerűen nem lehet mit kezdeni Zach Galifianakis egy kultikus karaktert teremtett, a csávó valami iszonyatosan beteg xD. Nem lehet nem nevetni akárcsak a látványán is, szakállas, pohos, aranyos, idióta, lüke és zseni egyszerre.
A buli után másnap reggel eltűnik a vőlegény, helyette egy tigrist találnak a fürdőszobában, nem mindennapi esemény, elindulnak a fiúk, hogy kinyomozzák hol is van a barátjuk, útjuk során annyi poénosabbnál poénosabb eseményen mennek keresztül, hogy az embernek pihentetni sincs ideje a rekeszizmait. Közben kapunk nagyszerű és ismert slágereket, érdekes mellékszereplőket, Mike Kép Tyson annak ellenére frankó volt a filmben, hogy nagyon gyér a színészi kvalitása, beszartam, amikor rákezdett egyik kedvenc Phill Collins nótámra. :D
A forgatókönyv tehát egyszerű koncepcióra épül, de olyan szinten változatos és kreatív, ami nagyon ritka manapság, a színészek játéka megfelelő a műfajhoz, a vágások és fényképezés is kifejezetten kiválóra sikeredett, a kocsiban való ütközést például roppant erősnek érzem.
Szóval, aki haverfilmet akar nézni, keresve sem találhat jobban, a minőség és nem az alpáriság jegyében (na jó azért akad benne 1-2 necces jelenet, de egy hokizó kisbaba nálam simán belefér a "jó ízlésbe" xD ), aki pedig élt már át hasonló buli utáni megpróbáltatásokat az még jobban fogja élvezni ezt az elképesztően élvezetes és vicces filmet. Nálam vitathatatlanul a 2009-es év meglepetésfilmje volt, és az ÉV VÍGJÁTÉKA, MAGASAN!

Értékelés: 10 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Válasz nixinek

(Boka Gábor, 2011.06.30 13:16)

Ahogy látom "mindössze" másfél éves késéssel reagálok írásodra, melyet ezúton is elnézéssel illetek.
Sajnos elég régen láttam Eminem moziját, de majd talán pár hónap múlva sort kerítek rá újra, és talán írok is majd róla, egyébként közepesnek tartom így nagyjából. De a zenéjét bitang mód bírom. :)
Ciao.

nixi1996@citromail.hu

(Nihiii, 2010.02.13 20:20)

:) imádom a filmet. nagyon jó, sokan fikázzák de azok nem tudják mi a jó :/ ...igen az év vigjátéka ^^. nagyon jó az oldalad, és igazad wan, az alkonyat vmi nagyon gááz. ez a király film : D egyre lennék kiváncsi, hogy te mint mondthatom "szakértő" a 8 mérföld cimű filmet milyenre értékelnéd? : ). köszi ha válaszolsz.
Niki : )