Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Esti mesék (Bedtime Stories) -2008-

2009.08.03

Te hiszel a mesékben ??

Adam Sandler főszereplésével készült fantasy/vígjáték, innentől kezdve  én már nem  vártam nagy (vagy kicsit se) történet illetve történetvezetést ,de arra számítottam, hogy legalább majd megnevetett. Sajnos misem áll ettől távolabb. Nem túlzok, ha azt mondom a műfajban évek óta az egyik leggyengébb film, talán  csak azért van a dobogó ”legelőkelőbb” fokán, mert a szintén nemrég készült Brendan Fraser főszereplésével 2 még ennél is borzalmasabb filmet adtak ki, név szerint: Utazás a Föld középpontja felé, és az abszolút első Tintaszívet.

De maradjunk Adam filmjénél, melyben producerként is részt vállalt, így természetesen feltűnik a filmben Rob Schneider, ami nagyon jó húzás volt, a filmben egyedül az ő jelenlétével forgatott jelentenek némi mosolygásra ,kisebb nevetésre okot, egyéb semmi.
Persze sztori, mint ilyet necces lenne kijelenteni, a mesék amiket a rábízott húga gyerekeivel  "költ” teszik ki a film úgymond érdemi részét. Van itt Gladiátor feelinget idéző római Kolosszeum, Star Wars-féle űrharc, egy jó adag western és némi lovagkor is megjelenik. Igazából a látvánnyal nincs baj, stílusához mérten korrekt.
De valami iszonyatosan szájbarágós minden egyes "valóra vált mese”, szerintem 10 év felett inkább kínosan hat, mint viccesen.
Tipikus mellékszereplők, idióta legjobb barát, öko/bio/természet és még kitudja mit védő "hercegnő” ,aki ahogy már lenni szokott TERMÉSZETESEN tanárnő, mert miért ne?

Kép

Aztán ott van egy „aranyos” tengerimalac Gülüke, aki mindegy lenne ha benne se lenne, mert talán elsőre tényleg mosolyog a CGI-is szemein az ember, de mikor 6-7szer ezzel a poénnal akarják a készítők eladni a kis kedvencet, már inkább csak ásít az ember. Ez szinte a film egészére igaz, legnagyobb baja, hogy nincs benne változatosság és nem tudja lekötni az ember figyelmét.

Pedig az eleje ígéretes volt ,ezt bevallom, hogy az apa emberszerető, de csődbe viszi a szállót, mondom valami érdekes, de tévedtem, 10 perc után minden eredetiség kihal a filmből, sajnos.
A színészek egy része gyenge volt, a másik köztük Adammal és párjával pedig átlagosak, pedig tud ennél sokkal többet is Sandlar, komoly témákban is megállta már a helyét, de valahogy a mostani komédiáinak a minősége egyre rosszabb, reméljük ezután valami jóval fog előrukkolni.

Persze van Happy End és gazdagság visszautasítása, szerelem beteljesülése, de nagyon pocsék formában.

Értékelés: 4 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Esti

(Boka Gábor, 2009.09.24 16:48)

45 vagy 50 ,szinte mindegy. :)

-

(Che Guevara, 2009.09.22 11:34)

Nem egy maradandó alkotás. Próbálok poénokat felidézni belőle, de nem igazán sikerül. Egy átlagos filmecske szerintem. 50% azér odatehető részemről. Már csakazértis :D

Esti

(Boka Gábor, 2009.09.12 21:59)

Sajnálom hawer ,hogy nem vagyunk egy hullámhosszon ,de én kritikusabb vagyok a fílmekkel. Megértelek ,neked elég ha "elvagy" azzal amit nézel, és (sajnos/vagy szerencsére) nem.
De tisztelem és örülök ,hogy van veleményed.

Esti mesék

(8éves, 2009.09.12 16:12)

Mondanom se kell hogy nem értek egyet a 45%al,nem azt állitom hogy egyedi filmről van szó,de szerintem egy élvezhető jó,családi film ez és jó szinészek jatszanak benne,véleményem szerint 75%os film..