Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az igenember (The Yes Man) -2008-

2009.08.05

Jelige ?? Naná, hogy Igen!

Egyszerű koncepció: Végy egy manapság (méltatlanúl) mellőzött komikust, és mondass vele állandóan IGEN-t! 
Kép Bizony gyerekesen hangzik, de a sztory -e bizonyos vonalon mozog. Csakhogy több ez ennél, mivel sok mondanivalót rejt a film, és az arra fogékonyak bizony több tanúlsgáot is leszűrhetnek majd belőlle. Jim Carrey pár "kicsapongása" után ,melyet nem toleráltak a nézők a kasszáknál(ellenben a kritika jónak találta szinte mindíg) visszatért oda ahová mindíg is tartozott. Nevettet. De nem alpári, vagy óriási poénokkal operál, inkább végig fionom megmosolyogtató jelenetekkel. Persze van benne 2-3 nagyon ütős vicc és helyzet is ,de nem ez jellemzi a filmet. Kicsit lassan indúl be, de aztán egy jófajta bály kezdi el jellemezni. Bizony néhol ellaposodik a film, de ez főleg azért van mert nem nagyon voltak meghatározó mellékszereplői a filmnek. Zooey jól alakított, az általam kedvelt Bradley Copper szokásos stílusában dolgozik, a bajszos hawerjának több teret adtam volna, hozzá társúltak a legvadabb poénok. 
Kép A Harry Potter "party" pedig igazi csemege a sítlus kedvelőinek. 
Akad még itt nyalánkságnak éneklős életmentés , "porszívó" nagyi ,"sárga nővér" ,őrűlt robogó/illetve motorozás , hajléktansegítés ,leánybúcsúztató egy pár extrém sport, utazás és még sok más is.
A romantikus szál is erőssé válik a film második felében, amiből szintén zűrzavar alakúl ki több esetben is, néhol kicsit mintha a Hantaboy-ra hajazott volna ezeknél a részeknék, csak itt igazmondás helyett, IGEN mondás volt reszorton.
Összességében egy jó hangulatú, ám gyakran kissé leeresztő és olykor sokszor látott klissékkel dolgozó vígjáték egy elemében lévő Carrey-vel.

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.