Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rózsaszín párduc (The Pink Panther) -2006-

2009.08.18

Veszélyben Franciaország jelképe, segíts te ügyefogyott felügyelő !


Shaw Levy több "átlagosnak" ígérkező vígjátékból csinált már sikeres alkotásokat, melyeket később "leadott" és csak producerkedett a folytatásaikban.
A rózsaszín párduc remakejében ismét együtt dolgozhatott Steve Martinnal, a Tucatjával olcsóbb után. A komikus nemcsak színészkedett, de a forgatókönyv megírásában is tevékeny részt vállalt. 
A sztori nem túl bonyolult. Adott egy emblematikus gyémánt ,melyet Franciaország futballválogatottjának a kapitánya(edzője) visel, ám egy sorsdöntő összecsapáson Jason Statham karakterét megölik, és a gyémántot elrabolják.
A rendőrfőnök ,akit Kevin Kline alakít, egy kétbalkezes ,semmihez sem értő, ám magát roppant magabiztosnak tartó nyomozót bíz meg a feladattal ,hátha belebukik és később majd ő maga fedheti fel a gyilkos kilétét.
Clouseau felügyelő és segédje, akit Jean Reno alakít nyomozásba kezd, hogy kiderítsék hol van a Rózsaszín párduc és a gyilkos. Sorra veszik a gyanusítottakat ,melyeket telis tele túzdenlik poénokkal. Steve Martin zseniális akcentuskezelése óriási hahotázásokat kelt az emberben. Reno karaktere mellett mégnagyobb a kontraszt egy normális és egy abnormális rendőr között, nagyszerű beszélgetéseket eredményezve ezzel.

Kép A zene teszetős, és az énekesnő sem éppen gyenge darab a filmben, Beyoncé alakítása átlagosnak mondható, zenéje és kinézete aligha.

A bonyodalmak szépen lassan követik egymást ,sajnos a film vége felé kicsit fogy a lendület és vicces jelentek sora is kevesebb. De aki szereti a "csiplekődős" több karikatúrista elemet tartalmazó, de nem alpári humorú vígjátékokat annak merem ajánlani, mivel  Steve Martin szerencsétlenkedése kifejezetten jó szórakozást nyújt.

Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.