Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rózsaszín párduc 2 (Pink Panther 2) -2009-

2009.08.18

Ismét veszélyben a gyémánt, blabla...


Az előző rész rendezője ezúttal, csak mint producer volt jelen a film készítésében és a stafétát Harald Zwart vette át, sajnos. Érezhető, hogy nem egy kategória a 2 pali. (Nekem az első rész rajzfilmszerű kezdése is sokkal jobban tetszett ,mint ennek.)

Steve Martin továbbra is a sikert hajhászta és hatalmas forgatókönyvi bakikba esett bele. A történet felvezetése nagyon unalmas és teljesen kiszámítható. Ismét elrabolják a Rózsaszín párducot ,ami nem lenne baj ,elvégre erről kell ,hogy szóljon ,de ahogy ezt felvezetik az nagyon bénám hat és ami még rosszabb szinte poéntalanúl.Kép

A színészi gárdával most sincs baj ,bár Kevin Kline helyét átvette John Cleese ez nem sok vizet zavart ugyanis a nagyszerű angol komikus nem sokat szerepel a filmben. Sajnos Jean Reno karaktere is jóval halványabb és unalmasabb lett. A legtöbb jelenete önismétlő és nagyon erőltetett. Sonia-t alakító hölgy viszont nagyon szemrevaló teremtés ,jó rajta a tekintetet megpihentetni mikor nemsok minden történik. 

Kép

A "zseniális" elit nyomozó társaság viszont kiválló ötlet volt, a legtöbb kreativitás tüllök ered és az olasz macsónyomozótól ,akit Andy Garcia alakít. Tehát rájuk nem lehet panasz, ahogy a főszereplő Steve Martin Clouseau felügyelőére sem. 
A poénok sokszor ismétlik az előző részt, de azért (bár nem nagy számban) vannak benne jó és egyedi poénok is. A francia és angol nyelv "csatája" nekem még mindíg tetszett és jókat mosolyogtam ratja. Logopédius helyett ezúttal egy etika és jómodor tanfolyamon kell részt vennie a szédűlt nyomozónak, ami kifejezetten vicces.
A film felénél viszont még kiszámíthatóbbá és egyhangúbbá válik az egész ,elvész a hangulat ,ezt elsősorban a forgatókönyv hibájának tartom. A "pörgős" akciók jóval gyengébben vannak megkoreografálva ,mint az első rész esetében. 
Míg az első részben volt is valamiféle "tétje" a nyomozásnak ,itt ez szinte harmadrangúvá válik a mellékágak és "betét" szerecsétlenkedések mellett. A romantikázás jóval nagyobb teret hódit ,hogy ez jó vagy sem döntse el mindenki maga, én elvoltam vele. A film tehát nézhető kis matinéfilm, de sokkal "hígabb" lett, mint az elődje és látszik, hogy néha csak az időt akarták tölteni néhány jelenettel, nem pedig igazi sztorival megtölteni, ez van.

Értkelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.