Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leszbikus vámpírok gyilkosai (Lesbian Vampire Killers) -2009-

2009.10.10

Ilyen csajok az én nyakamat is kiszívhatnák! :)

Phil Claydon elsőfilmes rendező gondolt egy merészet és egy nagyon-nagyon rétegműfajban akart valamit alkotni. Lássuk sikerült-e neki.
Ugyebár a horror/komédiáról van szó, melynek az ízére rá kell érezni, és el kell fogadni, hogy olyan amilyen. Bárgyú, kiszámítható, gusztustalan, fekete humorú és sorolhatnám még a fő ismérveit. Na ezekből itt is kapunk bőven, de azért mégsem eleget.
A film leginkább a szintén brit (és zseniális) Haláli Hullák Hajnalára hajaz elsősorban, megspékelve egy kis Penge beütéssel és egy csipetnyi 300-ban látott lassításos effektekkel.

Kép

A történet természetesen a mű komoly(talan)ságát tükrözi, sok-sok horrorfilmből vett panelből táplálkozik, meglepően jól. A fekete humor és a Rosszbarátokban már látott tónusok kellemes és furcsa érzést keltenek a nézőkben. A színészek hozzák az ide elvárt átlagos szintet, Fletch karaktere pedig szó szerint beszarás, olyan szövege van a kölyöknek, hogy szinte minden beszólásán hahotázik az ember. A film egyébként is roppant poénos, néhol kicsit erőltetett, de többnyire egyedi és jó poénokkal operál.
A látványon kevésbé tűnik fel, hogy minden bizonnyal kicsi lehetett a pénzügyi keret. Ezen sokat segített, hogy a Spíler operatőre és vágója is hozzátette amit kellett és pörgőssé varázsolták az eseményeket. A zenét külön ki kell emelnem, irtózatosan királyak, mind a konkrét betétdalok (Saturday Night előkaparása, brutálisan üt xD), mind az aláfestő muzsikák és hangeffektek egyaránt. A vér viszont nagyon kevés benne, inkább olyan tejbegríz szerű lucsokból van jó pár hordónyi benne. A leszbikus téma pedig már alapból egy sokkoló poén, de mikor azt látja az ember, hogy 2 leszbika vármpírkisasszony űberlassítva csókolózik...hát, mit ne mondjak, egyszerre mosolyogtam és vágyakoztam az biztos. xD
Kép A legendák és hasonlóak persze már itt is elcsépeltek, de egy "brokikarddal" ezt is megpróbálták felturbózni. A leszbikus vérszívó csajok halálnemei pedig kellően sokszínűek, de kevésbe izgalmasak, mivel elég gyengusok általában.
Mindenesetre nem lesz a műfajának alapköve és néhol kicsit elcsépeltnek is tűnhet, ettől függetlenül egy kellemes és nagyon vicces alkotással van dolgunk. Laza és nagy beszólásokból pedig nagyon sokat kapunk. (Ezek után a buzi farkasemberek támadása szállóigévé válhat egyes körökben.- mondjuk nálam xD )

Értékelés: 10/7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.