Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A dög (Feast) -2005-

2009.09.12

Micsoda kocsmahangulat!


A film elkészülése érdekében olyan nevek adták a nevüket, mint Ben Affleck, Matt Damon ,vagy akár Wes Craven. A produceri lista tehát igen impozáns.
A történetnél egy tépőzáras cipő bekötése is bonyolultabb. Tőmondatban annyi, hogy valamiféle dögök/szörnyek megtámadnak egy semmi közepén lévő rozoga , öreg kocsmát és megpróbálják kiirtani a benn tartózkodó embereket. Ennyi, de nem is kell több.
Kép A színészi játék egyáltalán nem gyenge, hoznak egy jó erős átlagot. Nincsenek sztárok, de helyette kapunk egy nagy hordónyi vért és más erősen gusztustalan "elemet".
A jelenetetek, a cselekmény, a helyszín és szinte minden ami a filmben van, valahonnan ismerős lehet. A kocsma és időpont Alkonyattól pirkadatig, a dögök amolyan "Falusak" feelinget ébreszt az emberben (talán Cracen benézett 1-2 nap a forgatásra és tippeket is adott). A zene átlagos, viszont a hangeffektek szerintem nagyon erősek és kiválóak.
A film természetesen nem veszi komolyan saját magát ,ami nagyon jó hatással van a poén faktorra. A fekete humor ereje és a horror kellő brutalitása adja meg a mozi sava-borsát. 
Tehát kapunk egy semmilyen nagy értéket nem közvetítő trash alkotást, amiben semmi egyediség nincs, mégis kreatív. Bizony ilyen is kell az embernek (legalábbis nekem mindenképp). Jó nézni az emberek össze/vissza fogását és basztatását egyaránt.
Mindenféle karaktert kapunk, ami sablonos: van tolószékes tinisrác, vagány és bunkó arc, dögös pincérnő(k), "hősök", gyerek, kocsmatulajdonos, öreg pultos stb... 

Kép

A legnagyobb és legfeelingesebb poén a filmben az, hogy minden karakter bemutatásnál kapunk álló képet, retrósított kinézettel és 1-2 mondatban megkapjuk a valós vagy nicknevüket és a várható élettartamukat -hatalmas állatság-! A másik nagyon király ötlet, hogy a film teljesen kiszámíthatatlan, ami az emberek elhalálozását illeti. Az ember sokszor meglepődik, hogy: "He!, ez máris befordul ,de atom!", vagy "Ez még mindig nem fordult fel?!" és hasonlók. Színesítő elem továbbá egy (természetesen) gyönyörű szőke, bögyös és olykor tetőtől talpig véres, sőt néhol egy szál bugyiban flangáló iszonyatosan buta cukorfalat pincérnő. Drukkolni tehát van kinek, hogy a dögök támadását túl lehet-e élni az a film végéig kérdéses marad, így tehát az izgalom megmarad az utolsó jelentik (sőt még tovább is xD ).
Tehát ha valaki premier plánba és elég hosszú ideig láthat egy emberi szem kitépését ,élve felrobbantását, vagy akár egy dögnek a pöcslevágását az megkapja amire vágyik, de, ha számára ez már túl sok, akkor messziről kerülje el ezt a maga műfajában kellemes kis darabot. Viszont akinek van hozzá gyomra és nem veszi komolyan, amit lát, az jól fog rajta szórakozni.


Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.