Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOP10: A legtöbb pénzt termelő színészek

2013.12.17

Az adatokat BoxOffice oldalak alapján állítottam össze

 

(A listán csak főszerepeket vettek figyelembe.)

1. Dwyne Johnson

1dj.jpg

A pankrátorból lett akciósztárnál idén senkinek a filmjeiért nem fizettek ki több pénzt a mozikban az emberek. A tetemes összeg 3 filmből tevődött össze. A legnagyobb szeletet a Halálos iramban 6. részének köszönheti, mellette szerepelt még a G.I. Joe folytatásában és Michael Bay humorosabb hangvételű Izomagyak alkotásában.

Végösszeg: 1,3 milliárd dollár

 

 

2. Robert Downey Jr.

2rdjr.jpg

A különc Hollywoodi csillag mindössze 1 alkotással szerezte meg kis híján az első helyet, ugyanis a Vasember 3. része az év legtöbb zsetonját termelte Világszerte.

Végösszeg: 1,2 milliárd dollár

 

 

3. Steve Carell

3sc.jpg

A komikusnak elég volt a hangját adni a Gru 2. részéhez és ezzel máris felfért a dobogóra. Ráadásul neki még még decemberben lesz egy vígjátéka is a mozikban, amivel bár biztosan nem tudja beérni a fent említett 2 színészt, de gyarapíthatja amúgy sem kis bevételt hozott eredményét.

Végösszeg: 970 millió dollár

 

4. Vin Diesel

4vd.jpg

A tar színész sok bukás után idén visszatér 2 legsikeresebb karakteréhez, amiből az egyik igaz kisebb bukás volt, az autós száguldása viszont tarolt.

Végösszeg: 888 millió dollár

 

5. Sandra Bullock

5sb.jpg

Az Oscar-díjas színésznő amihez nyúl, az szinte biztosan arannyá válik. A Női szervek nagyon sikeres volt, de még a zsarupáros akció/komédiájánál is bombasztikusabb bevételt produkált és az év legsikeresebb sci/fi mozijává vált a Gravitáció.

Végösszeg: 863 millió dollár

 

6. Paul Walker

6pw.jpg

A november 30-án autóbalesetben elhunyt színész egy pár ezer dollár hozó filmje mellett elég volt, hogy Vin Diesel mellett veszített a Halálos iram 6-ban.

Végösszeg: 790 millió dollár

 

 

7. Billy Crystal

7bc.jpg

A humorista adta az egyik főhős hangját a Szörny Rt előzményében. Állítólag karrierje kedvenc szerepe a kis zöld egyszemű szörny szinkronizálása, meg is hozta a gyümölcsét.

Végösszeg: 744 millió dollár

 
 

-. John Goodman

7jg.jpg

Szintén a Szörny Egyetemben nyújtott szinkronizálása jutotta ide a 61 éves színészt.

Végösszeg: 744 millió dollár

 

 

9. Jennifer Lawrence

9jl.jpg

Még az idén az Amerikai botránnyal pár millió befigyel neki, de érdemben az Éhezők viadala robbantott bankot az Oscar-díjas fiatal színésznő számára.

Végösszeg: 740 millió dollár

 

 

10. Chris Hemsworth

10ch.jpg

A 30 éves szőke herceg ismét belebujt Thor bőrébe, amivel sokat kaszált, emellett magára ölthette James Hunt overálját is Ron Howard Rush című filmjében.

Végösszeg: 715 millió dollár