Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Transformers 3 (Transformers: Dark of the Moon) -2011-

2012.10.03

Gyermekkori robot bábus harcainkat eleveníti meg Bay


Egy kis történeti áttekintés, azok számára, akik el szeretnék olvasni az előző 2 részről a véleményemet:

1. rész: www.filmkritikak.eoldal.hu/cikkek/sci-fi/transformers--2007-.html

2. rész: www.filmkritikak.eoldal.hu/cikkek/sci-fi/transformers---a-bukottak-bosszuja-_revenge-of-the-fallen_--2009-.html

És most térjünk is rá a 3. részre, ami egy afféle záró darabja Bay ezen trilógiájának, és egy új irányban fogja majd folytatni a rendező, mivel a 4. részt is ő készíti majd el, igaz szinte teljesen kicserélt szereplőgárdával.

A mostani színészekről annyit, hogy az előző 2 rész női főszereplőjét Megan Foxot lecserélték egy még tehetségtelenebb színésznőre (bár az úgy csaj esetében ez még túlzóbb kijelentés, ugyanis az eddig csak főleg fehérnemű modellként dolgozó cicababának ez volt az első filmszerepe) Rosie Huntington-Whiteley személyében. Szerintem mondanom sem kell, hogy érzelmeket nem tud közvetíteni, viszont ő is szexi, akárcsak az elődje. Tipikusan olyan elem, akire figyelnie kell a főhős pasijának, de legyünk őszinték, ha nem lett volna benne a filmben, a történet akkor sem szenvedett volna kárt. (Egyébként mikor a csaj Megatronnal diskurál az a széria egyik legszánalmasabb jelenete.)
88361308076700-16_tr3-11761r.jpgNah de ennyit a kötelező oldalbordáról, jöhet is az általam tehetségtelennek tartott Shia "egy tekintet" LaBeouf, akinek van egy specialitása, amit azért el kell ismerni. Szerintem ő tud a legjobban meglepett arcot vágni az egész Világon, a gond az, hogy semmilyen más érzelmet nem tud hitelesen előadni, de, ha a legjobb megijedésért díj járna, biztosan neki adnám. Természetesen visszatér a Transformers 1-2-3 legjobb karakterével a most is kiváló John Torturro, valamint a mindig profi katonát alakító Josh Duhamel is, aki továbbra is szürke. Új elemként pedig John Malkovichot köszönthetjük, aki szintén teljesen felesleges a moziba, de ő legalább még most is hiteles.

19051308241338-04_tr3-52941r.jpg

A történet ezúttal tovább emeli a tétet és az egész Föld teljes leigázásával fenyeget, és természetesen most is pár ember kezében van a Világ megmentésének a kulcsa. Igazából a lényeg úgy is a látványon van, a sztori csak amolyan töltelék, ami pár bugyuta dialógussal próbálja összekötni az egyik akció jelenetet a másikkal.
Az igazán élvezhető első, és a fájdalmasan gyerekesre sikerült második rész után, próbálta az arányokat ismét jól bekalibrálni a rendező, és az eredményen ez meg is látszik, sokkal jobban sikerült a 3. rész, mint az előző darab, amiről később maga Michael Bay jelentette ki szóról szóra, hogy az "egy nagy rakás szar". Szóval tudta ő is, hogy elég nagy az a csorba, amit most ki kell küszöbölnie. Jelentem ez félig sikerült is, mert bár az első rész színvonalát nem éri a Dark of the Moon, de határozottan jobbra sikerült, mint a Revenge of the Fallen.
A film legfontosabb pontja ugyebár a látványos akciók sokasága és minősége, és ebben tökéletesen maradandót alkot a Transformers 3. Nem véletlen most sem az Oscar jelölések a vizuális effektekért, valamint a bitang jó hanghatásokért./A Transformers 3 hivatalos zenéje a Linkin Park előadásában, érdemes meghallgatni, mert szenzációs dal!/

A film egy igen erős látványorgiával nyit, amit a végén egy 40-50 perces (igen jól látjátok kb háromnegyed óráról van szó) ATOMGIGAMEGA(!) totális zúzással fejel meg. A 3D itt nem csak porhintés, aki így nézi meg ezt a filmet biztos, hogy párszor keresni fogja a leesett állát, mert Bay gyakorlatilag egy játszótérré alakítja számunka Chicago városát. Mikor a robotok egymást aprítják olyankor arról is hajlamos megfeledkezni az ember, hogy a film közepén van egy "laza" 1 órás üres járat, amikor szinte semmi érdemleges nem történik, maximum annyi, hogy a mostanra teljesen idegesítővé váló Witwicky szülők mondanak 1-2 "életbölcsességet".

 

sentinel-prime-.jpg

 

Tehát hamarosan érkeznek az új Alakváltók új színészekkel, így örömmel búcsúzok el a "kis Indiana Jonestól" :))) Pápá Shia! Viszont! Amikkel viszont nagyon remélem, hogy a továbbiakban is találkozni fogunk az az eddigi összes részben felcsendülő Linkin Park muzsikák, zseniális darab mind.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Transfosmersz:D

(Cartman8, 2013.01.23 18:40)

Giccses CGI mozi..

Re: Transfosmersz:D

(Boka10, 2013.01.23 18:54)

Így igaz. Giccses, mint állat, de, hogy a CGi látvány az tökéletes, az is biztos. ;)