Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Transformers - A bukottak bosszúja (Revenge of the Fallen) -2009-

2009.11.26

Gyerekek figyelem: Az alakváltás folytatódik!

2007 egyik legnagyobb kasszasikere volt a Transformers mozi, így természetesen jöhetett a folytatás. 2 év telt el és ismét megjöttek az alakváltó robotok. A filmen ismét látszik, hogy Michael Bay teljesen szabad kezet kapott, és kedvére játszadozhatott az alapanyaggal.
A kellemes és látványos első rész után viszont láthatjuk a régi arcok nagy részét. A probléma abból adódik, hogy szinte mindegyik csak "kolonc" a roppant ötlettelen történetben.
Kép Bay rendező úrral elszaladni látszik a pacika. Néhol az az érzésem, hogy az emberek csak azért vannak benne a filmben, hogy ne animációs meseként legyen besorolva az alkotás. Bizony az első rész viszonylagos komolysága is teljesen eltűnt, helyette 7-8 éveseknek szánt poénokkal próbálják kitölteni a hosszú játékidőt. Van itt fingós félnyomorég öreg robi, idióta ikrek, akik olyan szinten irritálnak, hogy leírni alig lehet, tiszteletét teszi egy irtó logikátlanul felépített terminátorra hajazó csaj transformers is, szóval minden újítás számomra rosszul sült el és nem nyerte el a tetszésemet. Ami viszont jó az az a régi robotok akciói, Optimus, Megatron, Üstökös és a kedvencem Űrdongó most is kitesznek magukért és rendesen aprítják egymás csapatait egyfolytában. Amire abszolúte nem lehet panasz, az a film tempója, mivel a története kb egy képeslapra is ráférne, így jut időnk a hosszabbnál-hosszabb akciókat bámulni, van rajtuk mit, mivel roppant látványosak. Az operatőr csere is jót tett a filmnek, sokkal többet látni a harcokból, mint az első kaland során. 
A színészekről nem igazán lehet sokat beszélni, csak töltelékek a sztoriban. A főszereplő Shia úrfi és Fox kisasszony a színvonalhoz mérten is átlagosnak nevezhetőek, viszont a mellékszereplők között van két actor is akik kiváló teljesítményt nyújtottak. Josh Duhamel, mint elszánt katona és John Torturro, aki most is poénos és meggyőző. A fő gonosz akkora nagyságnak van beállítva, hogy aztán saját elvárásait dönti dugába a cselekményben, mivel amíg a Bukott meg nem érkezik hosszú csatákat láthatunk, de amint ő is beszáll a harcba kb 3 perc alatt "kalap-kabát". A drámainak szánt események sem érik el a megfelelő hatást, bár megjegyezném néhol a lassítások sokat segítenek valamelyest átélni a dolgot. Bay ezúttal nem a fiatal és akció szerető embereket, hanem a családokat célozta meg a Bukottak bosszújával, ami részben érthető, de sok szempontból csalódás. Megan Fox most is dögös, Bay próbálta is erőltetni, hogy minél többet legyen a vásznon, el kell ismernem a Szikla rendezőjének helikopter lassításos mániájának régen örültem úgy, mint most amikor Mikaela felett elhúz az propeller, mert az valami brutális volt. Van egy 1-2 "bennfentes" poén is amin elmosolyodtam (elég csak a Bad Boys 2-es koli szobában lévő poszterre gondolni), a többi azonban inkább erőltetett volt, és kínos. Sam szüleinek a "mocskolása" kifejezetten idegesítőre sikerűlt. Ami miatt mégis viszonylag kellemes szájíz marad a film megtekintése után az a kedvenc zenekarom által felcsendülő New Devide című Linkin Park nóta, briliáns akár csak az első részt lezáró What I've done. 

Kép

Mindent összevetve, ha nem akarunk, csak bambán bámulni egy sokkal gyerekesebb, de még látványosabb alakváltó filmet(animációs mesét) akkor jól szórakozhatunk, de nálam kétségtelenül sokkal gyengébb a folytatás, mint Bay első autobotok és álcák egymásnak eresztése.

Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.