Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Riddick - A sötétség krónikája (The Chronicles of Riddick) -2004-

2012.05.18

Dörmögő Dömötör kitágítja az Univerzumot.
 

Mondhattam volna akár Alaverzumot is, legalábbis a film központi témája, hogy egy legyőzhetetlen sereg erre a bizonyos "paradicsomi" helyre akar eljutni, úgy, hogy közben minden útjukba eső bolygót (és annak sokrétű népét) bekebeleznek ("megtérítik", vagy elpusztítják).
pitchblack2see.jpgDavid N. Twohy és társai 2000-ben megalkották Vin Dieselnek az egyik legjobb karakterét, aki rossz volt...nagyon rossz, de aztán történt vele valami. A 22 évente sötétség korrekt pénzt hozott kis költségvetésből, így az író-rendező folytathatta a Riddick-opuszt, méghozzá most, már 100 millió dolcsit is meghaladó büdzsével. Sokan a sci-fi műfaj új gyöngyszemét várták ettől, mivel az első rész valami olyat hozott, amit régen láttunk és volt okunk a bizakodásra.
A sötétség krónikája mégis elvérzet, ugyanis sem pénzügyileg, sem kritikailag nem zártak pozitív mérleget, de ez senkit ne rettentsen el ugyanis én személy szerint nagyszerű mozinak tartom, sőt az első mozival simán egyenrangúnak. Amelyben egyértelműen erősödött a film, az a ZSENIÁLIS látványvilág. Látszik minden egyes cent, amit beleöltek az effektek elkészítésébe. Moziban nézve pedig szó szerint lenyűgöző, olykor teljesen letaglózó volt amiket láttam, de természetesen dvd-n is csodálatos a képi hatás. A zenei főtéma most is pöpec és kiválóan duruzsolnak a kísérő dallamok is.
Ami színészeket illeti Vin Diesel mellé visszatér az első részből Keith David és újak is csatlakoznak természetesen, többek között az erős alakítást nyújtó Karl Urban, az Oscar-díjas színésznő legenda Judi Dench, valamint az egzotikus szépség Thandie Newton is. Ők is sokat színesítenek a film összképén.

(A sötétség krónikája Trailer)

A történet ezúttal kitágítja a határokat (például több bolygó és faj) és több helyszínen is maradandót alkot a szemünk láttára. Láthatunk izgalmas üldözéseket, szűk téren belüli bunyókat, nagy totállal megtámogatott "Nappirításokat"(egyszerűen gyönyörű a Nap fényképezése), lopakodásokat és űrhajós pusztításokat is. Ami azt illeti már maga a főszereplőt alakító színész hangja felér egy földrengés erejű "támadással". Diesel orgánuma nagyon cool. Dörmög és amikor a jókedv is kiérződik a hangjából az semmihez sem fogható hanghatás.

Értékelés: 9 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Riddick

(Cartman8, 2013.01.23 18:55)

Érdekes hogy ez a film bukta volt kritikailag és ha jól tudom akkor a pénztáraknál is bukdácsolt de nálam nem,bár elvesztette a hangulatát azt a feszültséget amit a 22évente sötétségben láthattunk,helyette kaptunk egy scifibb pörgősebb és érdekesebb storyt,háááááát én így látom ezt:)