Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az energia (Push) -2009-

2010.02.18

Ezt még tölthették volna...


Paul McGuigan egy szuper Alvilági játékok után egy igen érdekes filmmel tért vissza. A téma tetszetős elsőre... különleges képességekkel megáldott (vagy megáldatott) emberek harcolnak egymással, egymás ellen és legfőképp egy "cég" alkalmazásában. Sajnos azonban amilyen érdekesen és tetszetősen kezdődik a film, úgy laposodik el a történet egyre jobban, a film közepénél pedig már ráeszmélünk, hogy ez bizony nem jó film, de nézzük, mert annyira azért pocsék sem, hogy ne lenne benne élvezet.
Kép A szereplők képességi igen sok lehetőséget sejtettek, de sajnos ehelyett elcsúsztak a sablonosság irányába. Chris Evans nem rossz, Dakota Fanning pedig hiába tehetséges itt kicsit inkább volt zavaró, mintsem hiteles, a Véres Gyémántból (is) ismert Hounsou pedig egy erős átlaggal hozza le a gonosz karakterét. Néhol olyan zavaró a sokféle "mutáns", hogy már azt sem tudjuk, hogy vajon tényleg ilyen sokan vannak, és ennyi mindent tudnak, éreznek látnak stb... A kevesebb ez esetben talán hatásosabb lett volna. Mindezek ellenére Evans karakterének igenis lehet drukkolni, szimpatikus a figurája, ami növeli a nézhetőségi rátát.
Kép A zenék közepesek, a fényképezés és hangok szintén, az effektek és akciók pedig, hol erős átlagos, hol pedig a gyenge szint között mozogtak, néhol annyira látszott a "technikai" háttér és a pénz hiánya, hogy úgy éreztem magam, mintha egy jó pár éves videójátékot néznék, de meg kell hagyni 1-2 azért tetszetősre sikerült.
A rendező a költségvetést próbálta kiaknázni, de nagyon nehéz dolga volt, mivel a forgatókönyv annyi ziccert kihagyott, hogy szinte kezdjük sajnálni érte, ennek ellenére a film nem rossz, csak amolyan langyos átlagos, semmi merészség, semmi kreativitás, csak egy szimpla érdekes történettel induló, de aztán sablonossá lebutuló sci-fi akciót kapunk az alkotóktól.


Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.