Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Toy Story - Játékháború (Toy Story) -1995-

2013.07.20

Vár rád egy hű barát
 

A Pixar stúdió mára fogalom lett, és etalon a saját területén. 1995-ben megjelent első egész estés animációs filmjükkel pedig örökre beírták magukat a filmtörténelembe. Azóta megannyi klasszikus darabbal ajándékozott meg minket a "lámpás cég". De nézzük, hogy mivel is indult a siker (Toy) Story. :)

e1.jpg

Gyermekkorom egyik meghatározó mozis élménye volt a Játékháború, amiben az a csodálatos, hogy nem csak gyerek fejjel, hanem felnőtten is izgalmas élmény sok-sok újranézés és év távlatából is.
John Lasseter rendező (aki azóta az egyik legnagyobb fejes a Pixarnál) olyan írókkal kiegészülve alkotott maradandót, mint Andrew Stanton, vagy az azóta a Bosszúállókkal piedesztálra emelt Joss Whedon.
A látvány újszerű és korszakalkotó volt abban az időben. Az animációs filmek pedig a mozis világ egyik
 legjobban eladható stílusa lett.

A történet egy olyan dolgot ragad meg, ami vélhetően az összes kisfiú és kislány számára ismerős lesz, mégpedig azt, hogy életre kelnek a játékfigurák, elvégre ki ne álmodozott volna ilyesmiről, ha más nem a saját fantáziájával keltette életre a GI Joe figurákat, kis kocsikat, Barbie babákat, akciófigurákat, plüss állatokat stb...
A sztori tehát magavál ragadó, amit a színes forgatókönyv még izgalmasabbá tesz. A figurákat megszeretjük, drukkolunk nekik, vagy éppen izgulunk értük. Közel kerülnek hozzánk, és ahogy egymásnak, úgy nekünk is fontosak lesznek.

170761_galeria_toy_story1.jpg

A Toy Story elsősorban a barátság erejéről mesél, amit Randy Newman többszörösen Oscar-díjra jelölt zenéi és dalai még érzelmesebbé varázsolnak a számunka. (A szinkron és a dalok egyébként magyarul is pazarul sikerültek.) Bemutatja számunkra, hogy egy kis srác mennyire tudja szeretni a játékait, és azok mennyire tudnak ragaszkodni a számukra annyira fontos gazdájukhoz. Mindezt sok kaland, bonyodalom, veszély és kiváló látvány kíséretében élhetjük át közösen Woodyval, a cowboy-al, Buzz-al a csillagharcossal, Rex-el a félős dinóval, Slinkyvel a hűséges kutyussal és még sok-sok játékkal együtt.

 

Értékelés: 10 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.