Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fel! (Up) -2009-

2010.08.26

Készülj a FELszállásra!


Pixar...nos, erről igazából nem hiszem, hogy sokat kellene, beszéljek, de mégis kell egy kicsit. Kedvenc lámpás animációs stúdiónk valahogy mindig megtalálja az utat a szívünkhöz, méghozzá általában giccsparádé nélkül. Ezúttal egy öregember teljesítheti be egy életen át tervezett álmát.
Kép A történet egy briliáns bevezetéssel nyit, ahol megismerhetjük, hogy egy igazi pár hogyan is élte le együtt jóban és rosszban a mindennapjait, és bizony e mellett nem igazán lehet elmenni elérzékenyülés nélkül, még az én "macsós és flegma fajtámat" is meghatották a képmontázsok, és az üzenete amit hordoztak, a nagybetűs élet ugyanis, (annak ellenére, hogy mi ezt nem gondoljuk csak ritkán annak) maga A(!) kaland, mert érzünk, mert szeretünk, mert bosszúsak vagyunk, mert feltétlen odaadással viseltetünk a családunk iránt, mert idegesek vagyunk, ha kevés a pénz, vagy ha együtt nyaralunk a legjobb barátainkkal és a betegségekben kitartunk egymás mellett, de aki árt nekünk gyűlöljük akár, és hódolunk a hobbijainknak, amiket talán magunk is kalandnak tartunk olykor...és millió dolgot sorolhatnék még, de úgy érzem felesleges, mert a képsorok nemcsak a filmen forognak, hanem mindenkinek a saját memóriájában is, miközben nézi ezt a szép mesét.
Kép Fredricksen bácsi konok és mogorvasága természetesen érző lelket takar, mely soha nem lehet üres, ugyanis kedvese örökre ott marad a szívében, ez kétségtelen. Kalandos utazásán egy kiskölyök is elkíséri, és mivel Disney alkotásról van szó, természetesen előkerülnek az állatok, Dug az egyik legaranyosabb kutya, akit valaha mesében láttam, vicces, végtelenül pajkos és jószívű. Az izgalmak sem maradnak el, ahogy a látványos megoldások sem, az animációs minőségét szerintem nem is kell hangsúlyoznom, de mégis megteszem, ugyanis tökéletesek. 2 Oscar-díj is jó helyre került, melyek a legjobb animációs film és legjobb eredeti filmzene kategóriában nyert meg az alkotás. Azt mondjuk be kell, valljam, hogy a mese közepe felé nekem egy kicsit leült a történet és egy helyben járt, de lehet csak én vártam volna több helyszínt és karaktert. Mindenesetre én továbbra is bármit elhiszek a Pixarnak, mert úgy tűnik, nem tudnak hibázni. Sokakkal ellentétben én azért nem tartom tökéletesnek és etalonnak a Fel!-t, de az egyértelmű, hogy egy kellemes és bármikor elővehető minőségi mesével van dolgunk. Családdal nézni pedig különösen jó kikapcsolódás.


Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.