Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Lego-kaland (The Lego Movie) -2014-

2014.03.05

Kockákból épült szórakozás
 

A LEGO fejesei nagyon jól ismerik fel mikor melyik piacra is kell belépniük, hogy továbbra is virágozzon a birodalmuk. A kis építőkockák gyártása mellett először ráálltak a virtuális játékok készítésére, olyan brandeket megszerezve maguknak, mint a Star Wars, a Lord of the Ring, Indiana Jones, vagy éppen Batman. Nagy sikere is lett ezeknek az alkotásoknak, amiknek számos folytatása jelent és jelenik is meg folyamatosan. A terjeszkedés most eljutott a filmes világba is, ahol szintén hatalmas sikerrel mutatkoztak be és már készül is a folytatás. Most viszont lássuk, hogyan is sikerült a Legonak bemutatkoznia a mozivásznon.

 

lego1102.jpg
 

A legnagyobb erénye a(z) A Lego-kalandnak, hogy mert nagyot álmodni, és egy saját univerzumot megalkotni, melyben sok-sok kis mikrovilág nagyon jól megfér egymás mellett. Tették mindent pazar látvánnyal megspékelve. A film teljesen hű maradt a márkához, amit képvisel és bár természetesen sok CGI megoldás és finomítás van benne, de a jellege megmaradt és rá merték bízni magukat a stop motion technikára. Ez az érdekes hibrid pedig piszok jól mutat, akár 2D-ben, akár 3D-ben. Néhol talán egy kicsit túlzásba estek a színek bombázásával és tolakodóan tolták azokat az arcunkba, de összességében jó nézni kreatív helyszíneket.

 

lego1113.jpg
 

A történet középpontjába egy teljesen átlagos, szürke kisembert vagyis kislegót állítanak. Emmetnek sosincsenek saját ötletei, mégis viszonylag boldog tudatlanságban éli mindennapjait szinte teljesen ugyanúgy. Barátai híján egy növénnyel él.
Ebből az életből rángatja ki őt Vadóc, egy lány, akibe Emmet beleszeret, és akivel együtt belecsöppen egy nagy kalandba, aminek a célja nem kevesebb, mint a világuk megmentése.
Útjuk során rengetek, ismert karakterrel összefutnak. Kiemelkedik közülük Batman, aki talán az egész mese legjobb szereplője. A tulajdonságai hajaznak Christian Bale által megszemélyesített Denevéremberére, csak annyira sarkítva, hogy ezek a momentumok a legviccesebbek a filmben. De találkozhatunk még Gandalffal, Supermannel, Wonder Womannel, Han Soloval sőt még egy rendőrrel is, aki jó és rossz zsaru is egy személyben.
A sztori gonosza viszont (Will Ferrell színre lépését kivéve) nem túl emlékezetes, főleg a többi nagyon jól kitalált szereplőkhöz képest.

 

lego1104.jpg
 

A Lego-kaland tehát nem okoz csalódást, sőt kiválü kikapcsolódást nyújt, akár gyerekeknek, akár felnőtteknek, akik annyi filmes utalás közül csemegézhetnek, hogy meg sem lehet számolni. A magam részéről elégedetten nyugtázom, hogy jól sikerült a debütálása gyermekkorom egyik meghatározó márkájának, és bár néhol kapkodónak éreztem, mégis úgy vélem ez egy ígéretes franchise első építőkockája.

Értékelés: 10/7 pont

 

 
 

Rendezte: Phil Lord, Chris Miller 

Forgatókönyv: Dan Hageman, Kevin Hageman, Chris Miller, Phil Lord 

Operatőr: Barry Peterson 

Zene: Mark Mothersbaugh 

Szinkronhangok: Chris Pratt/Molnár Áron, Will Arnett/Fekete Ernő, Elizabeth Banks/Pikali Gerda, Will Ferrell/Kerekes József, Morgan Freeman/Kőszegi Ákos, Liam Neeson/Csernák János

 

Költségvetés: 60 millió dollár
 

Amerikai, ausztrál
99 perc

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.