Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


X-Men kezdetek: Farkas (X-Men Origins: Wolverine) -2009-

2011.07.13

VÁÁÁÁÁÁÁ!


w1.jpg

Ezúttal a színészekkel kezdeném. Hugh Jackmannre nem hiszem, hogy sok szót kellene pocsékolni, mivel a neve gyakorlatilag össze nőtt ezzel a szerepével. A figuráját továbbra is hozza és talán kicsit többet megmutat az igazi harcos Rozsomák karaktere mellett, mivel érzelmi vonalat is érint a személye, szintén jól. Van még benne 1-2 jól csengő név is természetesen. Ryan Reynolds nem sokat mutat a színészetből, de a karaktere nem is kényszeríti rá. (Mindenesetre gyanúsan nagyok voltak a muszklijai a srácnak, de belegondolva már a Penge 3 -ra is gyúrt rendesen.) A B.E.P. rappere Will i am szerintem nem sok vizet zavart, de legalább rossz sem volt. A női vonal le volt tudva "Rozsi" szerelmével, aki szerintem tehetséges színésznő.
Aztán ott a történet. Nah ez aztán kapott hideget és langyosat ( xD) is. Szerintem egy képregény adaptációnak elment. Persze a csavarok olykor könnyen kiszámíthatók, de nem gázak. 1-2 nagyon fájó pont azért van benne. A legnagyobb, hogy Striker "kiszámolja", hogy egy golyó ha nem öli meg Farkast, akkor kitörli a memóriáját, mondom: "ez igen...emántud(!)". De mindegy, belefér egy popcorn mozinál. A testvér vonal bemutatását pedig kifejezetten üde színfoltnak találtam.

(A film előzetese)


A legjobban ellentmondás a filmben mégis a látvány. Bizony vannak benne annyira gagyi effektek és textúrázások, hogy azt hittem én látok rosszul, de nem. A fürdőszobában, a tükör előtt valami pocsék az új "karmok" kinézete. Nem értem, hogy hagyták így benne, ennél az is jobb lett volna ha inkább kihagyják. Volt még 1-2 gyengébb és közepesebb akció jelentet ez tény, de a legtöbbel nem volt baj és hoztak egy kellemes szintet. Azt is elismerem, hogy voltak olyan harcok és robbanások amelyeken nagyon pöpecül néztek ki, pl: a helikopter megtámadása, vagy a kártyással való harc, ezek nagyszerűek voltak, ezért is furcsa, hogyha tudnak ilyet, akkor az egyszerűbbeket, miért rontották el amatőr hibákkal. (Főleg úgy ,hogy a régi X-Menekben már alapból jók voltak.) Az fényképezés szerintem kiváló volt. Jók voltak a szögek, és végre láttam az akciókat is, nem csak a "rángó" kamerázást, valamint több totálkép is csinosította az látványt. A hangok és zenéket szerintem az akcióknál kifejezetten dögösek és feelingesek, de a tájak ábrázolásánál és a beszélgetősebb részeknél már halványabbak.
w2.jpgAmiben viszont egyértelműen a legerősebb a film, az a hangulata. Mivel én eleve kiskorom óta olvastam a képregényt és természetesen nekem (is?) Logan karaktere volt a kedvencem ezért nagyon vártam a filmet. A film nem mással operál, mint az általam az évtized egyik leghangulatosabbnak és legcoolabbnak tartott kezdésével. Egyszerűen libabőrözött a hátam miközben néztem a 2 "testvért" a háborúk során. Annyira dögösen néztek ki a jelenetek, a lassítások és képmegállítások(a színezéssel együtt), hogy az valami FANTASZTIKUS volt. A film legemlékezetesebb része magasan, ami félig jó félig gáz.
Tehát a sok apróbb-nagyobb logikai és CGi-s hibái ellenére én megszerettem a filmet. A Farkas-érzés teljesen magával ragadott. De tény, hogy az előző X-Menekkel nem veszi fel minden tekintetben a versenyt (nálam továbbra is az X-Men 3 a legtutibb), de szerintem jó kis film lett ebből is.

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ismét a ringben :D

(Mrs. Eastwood, 2012.08.16 03:48)

Gábor, nem is tudom, hol kezdjem.. egy ideig bevallom lustaságból nem írtam, aztán direkt, hagyni akartam magamnak titkos csemegézni valót.. és természetesen nem csalódtam:)
Jó visszaolvasni a régebbi írásaidat is. A honlap változatlanul nagyon tetszik, remek, hogy mindenféle stílust elemzel, de.. kerestem a mocskolódást, há' hun' vannak?! :DD

Most, hogy egy randa fogfájás nem hagy aludni, olvasgatok, képzeld, 9-en vagyunk itt online ilyenkor, gratu:)

A filmről, mint általában, kb ugyanez a véleményem.
Az öregek tanyája jelenetsor az egyik kedvencem, olyan helyesek.. van sok kiemelkedő, meg bitang rossz dolog a filmben, de azért én igen kedvelem..viszont a vége-bunyó az nekem siralom.. nade, összességében kellemes, várom az új részt - és az új kritikádat :)


Egy utolsó gondolat..a moziban olyan érzésem volt, hogy szépen elkezdték kidolgozni a látványt, de ahogy dagadt a lopás miatti botrány, úgy fogyott a lelkesedés is..lehet, tévedek, de mintha "feladták" volna útközben..na sebaj, a japános feelinget tűkön ülve várom, te pedig írj serényen, mert dagad a rajongó táborod:))

Re: ismét a ringben :D

(Boka Gábor, 2013.09.30 21:24)

Kedves vagy. Jó lenne, ha úgy lenne, ahogy mondod. :D