Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Csúf, a 'Róka' és a többiek


Jonah Hex egy újabb képregény-adaptáció, melynek a filmes forgatókönyvét, az a Taylor-Neveldine páros vetett papírra, akik a Crank 1-2-ért is felelősek voltak. Ekkor már lehetett gondolni, hogy a történet nem a kidolgozott dialógusokról fog szólni, viszont amit a náluk működött, azt egy másik rendező nem tudta kamatoztatni. A Hortonnal ezelőtt animációs mesét dirigáló Jimmy Hayward valami iszonyatos munkát végzett ezzel a mozijával.
A film központjából egy bosszúállás áll, Jonah Hex egy polgárháborús veterán, akinek John Malkovich karaktere

kivégezteti a családját, az ő arcát pedig eltorzítja. Bevallom John Brolinra kifejezetten illett erre a figurára, jól állt neki az efféle cowboy/macsó szerep már a Nem vénnek való vidék-ben is.
A film ráadásul jól is kezdődik, sőt megkockáztatom, hogy az első negyed óra kifejezetten szórakoztató, a gond a hátralévő 1 órával van...igen, ha összeadjuk, jól látjátok, hogy a film teljes játék ideje mindössze, vagy inkább hála az égnek 75 percet tesz ki.
hexk.jpgA főhős nagyon kínos egysorosokat mormol, miközben halad előre a fő gonosz felkutatásában. A film legnagyobb hibája pedig pont az, hogy az út, melyen végig követhetjük az üldözést annyiból áll, hogy egyik helyen megkérdez egy halottat (mivel ez a szuper képessége a torz arcú Hexnek), a másikon pedig egy gazfickót, és ez ismétlődik meg egy párszor és készen is vagyunk. Közben egy teljesen érdektelen szerelmi szálnak nem igazán nevezhető románcot is kapunk, ahol az oldalborda szerepét Megan Fox alakítja, szerintem mondanom sem kell, hogy mennyire pocsék minőségben. Azt viszont el kell ismernem, hogy volt benne 2 nagyon jó és poénos beszólás a filmben, ezeken nevettem is egy jót, hurrá. Másnak már nem igazán fogunk örülni, mert nemcsak a történet esik össze a film másik felére totálisan, de a látvány is nagyon silányra sikeredett. Ostoba, buta, logikátlan párharcok következnek a vége felé, valamint egy John Malkovic összeomlás, akit ilyen rosszul még soha életemben nem láttam játszani. A zene innen-onnan lopkod, néhol kellemesen el lehet hallgatni, valahol viszont egyenesen zavaró.
Kijelentem tehát, hogy borzasztó rossz filmmel van dolgunk, melyben vannak ugyan pozitívumok, de ilyen félresikerült rendezés mellett azok fel sem tűnnek, sajnálom azt az 1-2 kiváló karakterszínészt, akik a nevüket adták ehhez a silány, de olykor kifejezetten mulatságos filmhez.

Értékelés: 4 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.