Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fantasztikus négyes (Fantastic Four) -2005-

2009.08.25

4-en 1 ellen...hol marad a Fair Play ?? :)


Egy eddig csak közepes filmeket rendező direktor első nagyköltségvetésű mozija volt a Fatnasztikus négyes. Hogy ezúttal kilépett-e az árnyékából? Meglátjuk...

Kép Kapunk egy nagyon ötletes bevezetést ,megtudjuk ki-kit komálutál és ilyesmik, végülis az idő ment vele és nem mondanám laposnak sem. Aztán az űrben a csapatot egy kozmikus sugárzás éri amitől különféle szuperképességekre tesznek szert.
A színészek játékát nem kell különsebben ecsetelni, egyik sem egy színészzseni, de sci-fi/akció esetében az átlagos játék is elfogadható ,azt pedig hozzák. Talán csak Alba kisasszony tűnt néha hiteltelennek egy picit.
 KépA látvány többnyire élvezhető, néhol viszont már "túlizmozták" a számítógépeknél. A zene igazából nekem tetszett, többnyire pörgős és ismerős dallamok próbálták a hangulatot tetézni. Ami jelzem volt! Én egyszer sem unatkoztam a film alatt. Az akciók nagyon jók és kreatívak voltak. Ami még sokat tesz hozzá az élményhez az a film poénos jellege nagyon könnyed és sokhelyen kifejezetten vicces, jómagam sokat nevettem az "Izé és a Fáklya csipkelődésein". A másik két Fantasztikus kapcsolatának kibontakozása, bár nem zárult meglepetéssel, szépen fel volt építve ahogy a képregény és rajzfilmsorozatban megismerhettük. (Kis kitérő: ugye mindenki elgondolkodott rajta, hogy melyik képességet választaná ?? - Én a tüzet és a repülést választanám.)
Persze sci/fi létére van itt mindenféle találmány és fejlesztés aminek semmi köze a valósághoz ,de ezért is szeretjük ezt a műfajt ugyebár.
Külön slusszpoén a "hozzáértőknek" Stan Lee feltűnése (ugyebár ő egy képregény és filmikon, aki ismét vállalt egy kisebb mellékszerepet az általa kitalált karakterek történetében).
A gonosz szerepe számomra a legerősebb a műben, ahogy az eredeti képregényben, úgy itt is von Doom az ősellenség, akit Julian McMahon alakít, nagyszerűen.
A történet nem vall szégyent, bár láttam már jobbat is képregény adaptáció esetében, de a látvány és a játékidő tökéletes kitöltése miatt egy szórakoztató filmmel van dolgunk.

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.