Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Fantasztikus Négyes és az Ezüst Utazó (The Fantastic Four and the Rise of the Silver Surfer) -2007-

2009.08.25

Látogatók érkeznek


Tim Story beváltotta a hozzá fűzött reményeket és sikerre vezette a Fantasztikus négyest, melynek rendje és módja szerint 2 évre rá (azaz 2007-ben) meg is érkezett a folytatása. Nagyobb, izgalmasabb, látványosabb, akciódúsabb, érdekesebb ??? Kétlem!
Közel negyed órával megrövidült a játékidő és az az érzése az embernek, hogy ezt a soványka 83 percet is csak kínszenvedve és sok töltelékkel tudták kitölteni. Gyakorlatilag a film első 25 perce az első rész végén örök hűséget esküdött 2 fantasztikus esküvője körül forog, szinte nulla tartalommal. Hol van már a bájos és kreatív első rész, melynek bár nem volt egy etalon sztorija, de a forgatókönyve lekötötte az ember figyelmét.

Kép

A színészek teljesítménye egy szinten van az első részével, átlagos. Továbbra is Julian McMahon a legmeggyőzőbb a visszatérő von Doom szerepében. A móka sem a régi, a poénok ismétlik önmagukat és egyáltalán nem nevettetik meg az ember. (Bár azért Stan Lee esküvőre való bejutásának megpróbálása azért mosolyt csalt az arcomra.)
A zene most sem rossz, de azért ez sem sikerült olyan jóra, mint elődjében. A látvány viszont most is helyén van, ahogy az akciók effektkei is, de a baj az ,hogy ezekből nagyon kevés van. Ahhoz képest, hogy akció jellegű képregény adaptációról beszélünk kb 2-3 valamire való akcióból kimerül az egész film. 
A történet fő gonosza ezúttal egy világokat "faló" valaki (mivel a rajzfilmmel ellentétben itt nem láthatunk belőle szinte semmit), aki egy amolyan "felügyelőt" küld a Földre, hogy előkészítse a terepet. Mint bizonyára rájöttetek ő a főcímben is szerepelő Ezüst utazó.Kép
És hogy még az utolsó mindent eldöntő csatát sem a 4-es tagjai vívják meg, az már tényleg sok volt. A "nagy csapat" szinte csak asszisztál a saját történetükben, jó nem mondom van azért van 1-2 mentőakciójuk, de igazi harcuk vajmi kevés. Bár még egyszer mondom: ami van azok nagyon látványosak.
Tehát inkább úgy fogalmaznék, hogy ez a folytatás a pénzhajhászás hibájába esett, ami kreativitás és ötlet nélküli iparos munkává vált, mely persze még így is nézhető kalandocska. Laposabb, rövidebb, ötlettelenebb, mint az első rész, de tény, hogy néhol látványosabb attól.

Értékelés: 6 pont

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.