Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Tűz Serlege (H.P. and the Goblet of Fire) -2005-

2011.04.13

Csábítás, sárkányok...laza év a Roxfortban


A szó szoros értelmében lazára sikerült ez a rész, mivel semmi érdekeset nem tesz hozzá az eddig részekhez, de legalább az izgalomról néha biztosít minket. Ezúttal a direktori székbe, a Fedőneve: Donnie Brasco-t és a Négy esküvő, egy temetést is jegyző Mike Newell-t ültették bele, aki láthatóan nem akart kockáztatni, hanem jó iparosként ott folytatta, ahol az előző rész abbamaradt, azaz picivel még komolyabbra vette a figurát és próbálta mélyíteni a karakterek közötti érzelmeket, részsikerrel.
A történet ezúttal egy különleges sportesemény körül zajlik, mely felfogható afféle "ki a legjobb ifjú mágus a Világon" bajnokságként is. A trimágus kupán a 3 különböző régióból érkező ifisták küzdenek meg a kupáért, persze ahogy az lenni szokott most is légy esik a levesbe, és egy negyedik személy is csatlakozik a trióhoz, gondolom nem nehéz kitalálni ki lesz az immár kvartetté vált versenyzők új tagja.

 

hp4.jpg

 

Mennek is szépen a nehéz próbák egymás után, méghozzá nagyon látványosan, szinte minden trükk a helyén, talán a vizes egy picit sántított, de az sem volt vészes, a többi pedig kifejezetten erős. A feladatok többnyire megbuheráltak és a bírókat sem nagyon érdekli a fair-play, de, hát a világ már csak ilyen, nemde?
Szívünknek jóleső érzés mikor hallhatjuk, hogy a legerősebb és legvadabb sárkány (természetesen) a magyar gyík, meg is mosolyogtam rendesen.
Kapunk még 1-2 új szereplőt, de természetesen csak ugyanennyi karakter kiépítésével, illetve háttérbe szorításával, így például nagyon sajnáltam, hogy Gary Oldman-nek mindössze a hangjával találkozhatunk, azt is csak röviden, viszont helyette megkapjuk a színésznek teljesen alkalmatlan Robert Pattisont, aki itt is a hamvas, jóképű(?) fiatal suli kedvence figurát veszi fel, olyan átéléssel, hogy szinte nyálcsíkot húz maga után minden jelenetében.
Harry Potterék persze most is egységet alkotnak, és bevallom jó nézni, ahogy Daniel Radcliffe egyre hitelesebb, Rubert Grint személyisége fejlődik, Emma Watson pedig szinte már itt egybeolvadt Hermione karakterével. Azaz rájuk, már nem igazán lehet panasz, amit kell, azt simán hozzák, mellettük az igazgatót alakító Michael Gambon, és a szintén rutinos öreg róka, Alan Rickman, üde színfoltok minden jelenetükben.
A konklúzió tehát az, hogy olykor izgalmas, de többször is vakvágányra sikló cselekményvezetés mellett kevés emlékezetes jelenettel tarkított roxforti kalandozást kapunk nagyszerű látvánnyal kiegészítve.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.