Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Főnix Rendje (H.P. and the Order of the Phoenix) -2007-

2011.04.16

Rend a lelke mindennek


Elérkeztünk az 5. Potter mozihoz, és ahogy az lenni szokott ismét egy új rendezőt köszönthetünk a film készítőjeként. David Yates érzésem szerint kicsit visszafogottabban nyúlt a témához, nem elég félelmetes és nem is elég frappáns ahhoz, hogy markánsan hozzá tudjon tetti a szériához.
Miden a már megszokott rutinnal kezdődik, és szinte végig ennek a mentén is halad, így érzésem szerint szinte semmi váratlan esemény nem történik, vagy ér minket váratlanul a film nézése közben.
Viszont aminek nagyon örültem, hogy jó pár friss mellékszereplőt kapunk, akik egyre több teret kapnak a főhősök mellett. A prímet a jó oldalon (természetesen) Gery Oldman viszi, aki, mint már sokszor említettem nem tud rosszul játszani, most is a kedvenc karakteremként kezeltem. A sötét oldalon pedig megjelent Helena Bonham Carter, az (egyelőre?) Oscar-jelölt színésznő tökéletes volt az őrült, ám roppant veszélyes boszorkány szerepére.
Ezúttal még többet kapunk a kiváló Ralph Fiennes színészi játékából is, nagy örömünkre persze.
A 3 főszereplő tanonc munkájával azonban ezúttal kevésbé voltam megelégedve, jobban tetszettek az előző részben, persze lehet, hogy ebben az is közrejátszott, hogy itt jóval több a romantika és az érzelgős rész, amihez talán még kicsit kevesek.

hp5.jpg

A látványra ezúttal sem lehet panasz, bár azért az akciók lehettek volna kreatívabbak is, mert több Star Warsra és egyéb párbajos/egymásnak feszülős filmből láttam átmentett megoldás, viszont az biztos, hogy az effektek és a hangok most is kifogástalanok voltak.
Valahogy az egész film alatt azt éreztem, hogy mintha megfáradt volna a sorozat és ez afféle pihenőnek, vagy szusszanásnak szánták volna, hogy a későbbiek (talán) nagyobbat üssenek, persze gondolom ez nem szándékos volt, de a cselekményvezetés érzésem szerint az eddig legunalmasabb volt, és nem kevés kihagyott ziccer is tarkított Hermione és társai eme kalandját.

Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.