Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a Félvér herceg (H.P. and the Hald-Blood Prince) -2009-

2011.07.01

 Dobjunk egy hatost, majd lesz valami.


Harry Potter és a Félvér herceggel már a 6. roxforti kaland vette kezdetét. A rendezői székben továbbra is a sematikus (semmi váratlant nem nyújtó), és a Főnix rendjét is jegyző David Yates foglalt ismét helyet. Ez a rész azonban érzésem szerint egy picivel jobban sikerült, mint az előtte lévő epizód, talán Yates egy kicsit már belemelegedett, a gond csak az volt, hogy hiába próbálta a nagyszerű vizualitást elénk tárni, ha ez többnyire üres és semmitmondó jelenetekben mutatkozott meg, ugyanis ez a rész nem éppen a pergő és gyakori akciókról szól, hanem sokkal inkább egy misztikus/krimi szemszögéből vizsgálja meg, hol is tartanak most kedvenc(?) varázsló és boszorkány tanoncaink. Harry, Hermiona és Ron lassan kezdenek felnőni, igaz még akad előttük próbatétel mielőtt ténylegesen is komolyan lehetne őket venni, mert még a tinédzseri bohóság is bennük van. Ez elsősorban szerelmi bonyodalmakban csúcsosodik ki, és ezeket sokkal jobban elviseltem, mint előtte gondoltam volna, nem mondom, hogy teljes mértékben élveztem volna a néha nyálas, néha viszont egészen romantikus kavarásokat, de tényleg semmi problémám nem volt velük.

hp6d-01436r.jpg

A színészek közzül Gary Oldman után, erre a részre el kell felejtenünk a főgonoszt játszó Voldemortot, azaz Ralph Fiennest is, sajnos. Jobb híján így Dracoval, Piton professzorral és Bellatrixal kell beérnünk, ami a negatív(?) oldalat illeti. Ebben a részben igazából elsősorban Michael Gambon brilírozásást csodálhatjuk meg, amint előveszi a "vagányabb" énjét is az igazgató, Dambledore személyében, aki fontos kulcsává válik ezáltal a történet irányításának is.
A kiváló látvány mellett, a zenék most talán kicsit gyengébbek voltak a szokásosnál, de aki munkája mellett nem lehet szó nélkül elmenni, az az operatőr, Bruno Delbonnel, aki nagyszerű szögekből kiváló stílusérzékkel fényképezte a filmet (egy Oscar-jelölést kapott is érte), ami a drámai jeleneteknél csúcsosodott ki elsősorban.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.