Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Harry Potter és a bölcsek köve (H P and the Sorcerers Stone) -2001-

2009.12.04

Becsengettek Roxfortban

J.K. Rowling világsikerű ifjúsági regényéből én személy szerint az első kettőt olvastam el végig, a harmadikat pedig a felénél abbahagytam (Darren Shan nálam lenyomta, persze szigorúan csak könyvbe).
Az angol írónő ragaszkodott annak idején, ahhoz, hogy minden fontos karakterét honi színészek/színésznők/színészpalánták alkossák. Kérésének persze eleget is tettek, Chris Colombus, tehát Steven Kloves filmre szánt forgatókönyvével, és megannyi "teazabálóval" (milyen szépen fejeztem ki magam xD ) kezdte meg a munkát.
A Reszkessetek betörők egykori rendezője, természetesen ahogy től
e megszokhattuk megpróbálta a koncepciót úgy felépíteni, hogy egy családi fantasy/mesét kapjunk. Ami szerintem sikerült is neki, a költségvetést maximálisan kihasználva nagyszerű látványt tárt szemünk elé, megérdemelt volt az Oscar-jelölés a látványtervezés kategóriájában. A zene szintén jelölt volt a szobrocskára, bizony John Williams soha nem hibázik, ezúttal sem tette, egyedi dallamok csendülnek a fülünkbe.
Kép De valami mégsem stimmel ahhoz, hogy igazán szeretni tudjam a filmet. Ebben egyértelműen benne vannak, hogy az ifjú szereplők nem igazán váltak számomra szimpatikussá (talán még Ron, aki a legjobban visszaadja karakterét), alakításuk korukhoz képest nem rossz persze, de valahogy mégis, mintha kicsit idegenül mozognának a jelenetek sokasága alatt. Bizony az van bőven, a film nem kevesebb, mint 140 percet is kitöltően mutatja be Harry első évét a Roxford falai között, aminek valljuk be az első fele nagyon unalmasra sikeredett, a poénok pedig nem ifjúsági, hanem 10 éven aluliaknak szánt szintet üti meg talán.
Mindenesetre a történet úgy-ahogy követi az eseményeket, és a csomópontokat jó volt látni a vásznon, Colombus nem okoz csalódást, jól vezeti a cselekményt, csak néha elsiklik bizony kicsit jobban a gyerekes irányba, mint kellene. Mindezek ellenére ha, mint matinéfilm tekintünk rá, akkor egy kellemes és ötletes kis kalandot kapunk.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

WTF?

(DelPiero, 2011.06.06 10:26)

Minden idők legjobb széirája ??
Gyűrűk Ura, Star Wars, Indiana Jones, Terminator, Vissza a jövőbe, DIE HARD, Halálos Fegyver, Karib-Tenger ??
Pedig még csak gyerek sem vagy, hogy ezeket te ne tudnád!

Harry Potter

(Cartman8, 2011.06.05 14:38)

Tökéletes remekmű az egész HP!
Kidolgozott karakterek és történet jellemzi a HPt..
Minden idők legjobb folytatásos sorozata ...
Igazából minden részhez ezt tudnám írni,max az 5-6rész volt nívótlanabb ..