Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A varázslótanonc (The Sorcerers Apprentice) -2010-

2011.01.25

Húzd fel a "makkost", mert abban van a "vitamin"!


Hosszú évekig úgy tűnt, hogy Jerry Brucheimer producer mogul nem tud hibázni, aztán az elmúlt pár évben megdölni látszik ez a teória, melynek a Varázslótanonc is egy ékes bizonyítéka, persze azért a pénze itt sem esett kútba, de jóval kevesebbet termelt, mint amit elvártak volna egy marketinggel együtt 200 milliósra duzzasztott költségvetéstől.
Nicolas Cage ismét (bizony ismét) "belehúzott", és egy olyan filmet vállalt el, melyet nem igazán kellett volna. Igazából vele probléma nincsen, próbál életet lehelni a karakterébe, kár, hogy maga a koncepció ami körülveszi olyan nevetséges, mint az Oscar-díjas színész legújabb hajkölteménye, amire azt hittem már nem lehet pocsékabb, de ő filmről-filmre rámcáfol ebben a témában.

Kép

A nagy varázslómester mellé megkapjuk tanoncnak(koloncnak?) Jay Baruchel-t, aki szintén hozza, amit kell, és ez igazából minden mellékszereprőre is igaz, ők emelik a filmet fel a totális érdektelenségből és persze a látvány (és itt nem /csak/ a még mindig gyönyörű Monica Belluccira gondolok).
A film legnagyobb baklövése a forgatókönyve, nem is értem, hogy ezen miért kellett 5 forgatókönyvírónak dolgozni, mikor a végeredmény ennyire vérszegény lett. A film első 15 perce után azt mondtam magamban, hogy: "Most ez komoly?!", mert gyakorlatilag nincsen története a filmnek, abból táplálkozik, hogy volt valami a múltban, ami most "elromlott" és állítsuk vissza az "eredeti" állapotot, ennyi. Ezután persze az események össze/vissza lopkodnak fantasykból, akciófilmekből stb...
Viszont, ahogy már említettem a látvány szerintem igen erős, a pénz nagy része nyilván a CGi-re mehetett el, mert az akciójejelenetek és az azokat kísérő effektek nagyon pöpecek. A gond igazából az az ilyen jelenetekkel, hogy a legfontosabb dolog hiányzik belőllük, mégpedig az izgalom, bár tény, hogy Disney filmről beszélünk, így ezt valahol meg tudom érteni, inkább a poén faktor erősítették volna, DE NEM TETTÉK, persze van 1-2 komikusabb jelenet amin el lehet mosolyogni, de ez elég kevés szerintem.
Abban viszont igaza van a filmnek, hogy nem igazán veszi komolyan magát, és így valamelyest leköti az embert, és amíg nézi "el van vele", de másnap lehet a "Vasmadáron" és az életre kelő felmosórongyokon kívül semmire nem fog belőle emlékezni.

 

 

Értékelés: 5 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.