Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Gyűrűk Ura - A király visszatér (The Lord of the Rings: The Return of the King) -2003-

2010.05.14

Fájdalmas búcsú a "drágaszágtól"


Elérkezett a befejező epizód, mely kerekké teszi a trilógiát és elbúcsúzik Frodotól és társaitól. Peter Jacskon személyes szerete a mű iránt már az első résztől tökéletesen érezhető volt. A Gyűrűk Ura befejező részében Samuék végleg le akarnak számolni a drágasággal, mellyel elpusztithatják a gonoszt és ezzel elhozzák a békét Középföldére.
Kép A látvány lenyűgözőbb, mint valaha, a színészi játék most is kiválló, a zenék, effektek, hangok, mind egy szálig hibátlanok. Mindez az Új-Zéldanról indult rendezőnek és szeretett gyermekének (a filmnek) 11(!) Oscar-díjat eredményezett, teljesen jogosan, és ezzel végleg beírta magát a filmtörténelembe, előtte csak a Ben Hur és a Titanic volt képes végrehajtani ezt az óriási bravúrt.
Kép A Király bizony elfoglalja a helyét, Viggo Mortensen lábai előtt hever a világ, ő pedig ezt azzal hálálja meg, hogy élete egyik legjobb alakítását nyújtja, a többiek szintén nagyszerűek.
A kalandok és feszült pillanatokat nagyszerű csatajelenetek teszik teljessé, mert a Gyűrű elpusztítása nem gyerekjáték, Frodo lelki gyötrődése kiteljesedik és eltorzúlt arcát, szinte összehúzott szemekkel figyeli az ember, gyanúsan, nem is sejtve, mit fog tenni a következő "kísértése" alkalmával. A tökéletes zenék olykor szívszorítóak, olykor pedig lebilincselően dinamikusak.
Kép Részemről mikor véget ért a film, elégedettség és csalódottság egyszerre érződött, de csak azért, mert sajnáltam, hogy véget ért Gimliék kalandja, de mivel bármikor nézhető a trilógia, így elvarázsol akárhányszor nézem, és mikor vége a történetnek csak ülök és hallgatom a stáblista alatt a gyönyörű dallamokat, mert gondolatban nehéz elszabadúlni a Megyétől, Gandalféktól és a Gyűrűtől, melynek nemcsak Gollam vált a rabjává, hanem én is!

Pontozás: 9 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.