Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végső állomás (Final Destionation) -2000-

2009.09.12

Ki lesz a következő?


Mi lenne, ha a Halál bosszút akarna állni azokon akik "átverték" őt ?? A történet ennek a gondolatnak a továbbgondolásán alapszik.
Alex Downing, akit Demon Sawa alakít, különleges látomást él meg, amelynek segítségével kijátsszák a biztos halált. A film felvezetése tökéletesen felépített, nem összecsapott munka, az első 20-25 perc csak a repülőgép katasztrófával foglalkozik, ami teli, s tele van feszültséggel.

Kép

A színészi játék meglepően jónak mondható. A fiatal színészek pályájuk elején nagy beleéléssel játszottak, Willian Scott feltűnése csak amolyan színesítő elem(ekkor már ismerhették a "pitéből" a nézők). A túlélő diákok(és tanárnő) akik még ki sem heverték az általuk megúszott tragédiát sorra kezdenek elpatkolni különösebbnél különösebb módokon.
A halál nem felejt(!) és ahogy a filmben egy "fúrcsa" krematóriumi "hallott gondozó" mondja: sohasem téved!
Megindul tehát az elmés keresgélés, hogyan is kellene kijátszani azt ,ami kijátszhatatlan és rájönni, hogy mikor ki is következik... A történet mer több és profibb lenni, mint egy sima tini/horror és ez meg is látszik rajta. Igaz ,hogy a központi téma elég egyszerű, de a film forgatókönyve révén a cselekményvezetés nagyon ötletes és komplexnek mondható. A zenék és a látvány tovább erősíti az amúgy is végig borzongtató feelinget. James Wong nagyszerűen fogta össze a csapatot és sikerült egy sejtelmes horrort alkotnia. Nem magyaráz meg mindent, ugyanis Alex semmilyen médiumi "előzményekkel" nem rendelkezett addig a "bizonyos" napig. Sok tehát a kérdőjel, melyet rábíz a nézőre, hogy mit kezd vele -az mindenkinek a saját képzeletére van bízva-.
Kép Ami természetesen elkerülhetetlen egy ilyen filmben, az a halálok bemutatása. Azok adják a mű tetőpontjait természetesen. A Halál különböző fizikai megnyilvánulásai és trükkjei révén halad előre a "halállistán". A sok elpatkolás nagyon jól mutat a képernyőn, a rendező és trükkmesterek kreatívak voltak ,és alig kellett hozzá speciális effekteket használniuk. 1-2 logikai baki belefér, mivel az összképet nem befolyásolja. Egy némiképp korszakalkotó tini/horrort kapunk meglátásom szerint, mely új látásmódot és nézetet követel a műfajon belül. A széria legerősebb darabja. Elgondolkodtató és vérfagyasztó egyszerre.

Értékelés: 9 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

chimera

(Chim, 2011.02.05 18:45)

Ez egy remek film. Először a tévében láttam, de amint vége lett, az volt az első dolgom, hogy letöltsem és megnézzem még egyszer. Azért jó megnézni kétszer egy filmet, mert amikor másodjára látod, akkor már ismered a történetet, tudod, hogy mi következik, és olyanokra is rájössz ill. olyanokat is észreveszel amiket elsőre nem. A filmnek a vége tetszett a legjobban, ha ki lehet emelni belőle egy részt, az pedig a vége. Amikor már azt hitték, hogy hárman megúszták, a halál ismét lecsap, és folytatja amit elkezdett. Remek film, csak ajánlani tudom mindenkinek.