Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végső állomás 3 (Final Destination 3) -2006-

2009.09.19

Szabad egy újabb (halál)táncra ?


Naná! Gondolhatnánk az első 2 rész fényében, lássuk a 3. epizód mit tartogat számunkra.
Visszatértek az első rész készítői közül többen is, elsősorban a szellemi vezér(rendező/író) James Wong.
Bizony itt már bőven akad hiba és némi izzadtságszag is előkerült. A színészi játék az eddigi leggyengébb, még az a tinik által elvárt átlagos szint is messze áll sokaktól a filmben.

 

 

Kép

 

A történetben ismét egy végzős osztályt akar "megkaparintani" a jó öreg Halál. Már a film elején is érezhető, hogy hiába tért vissza Wong a direktori székbe ,ez ígyis gyengébb lehet, mármint ami a nyitó "halálláncot" illeti az ötlet jó, de a technikai megvalósítás elég neccesre sikeredett. A folytatásban kapunk egy kis történeti kutatást, ami a régi részeket idézi fel, majd ezúttal a fényképeken "kikívánkozó" halálok utáni nyomozást és megelőzést(legalábbis próbálkozást). Van néhány kreatív próbálkozás, szóval végül is élvezhető a cselekményvezetés.
Kép Persze a legfőbb dolog ebben a részben is a különböző elhalálozások sokféle bemutatása. Többnyire sikerült, de 1-2 esetében könnyen eszébe juthat az embernek, hogy ezt már mintha láttam volna valahol, nem véletlenül... Amik viszont frissek azok nagyon sokkolóak, brutálisak, látványosak és feelingesek. Nekem roppantul tetszett az összes. (A szögbelövőst tartom a legjobbnak.) Ami az esélyeket illeti, természetesen ezúttal is a Halálra van a kisebb odds, de, mint mindig most is lehet drukkolni a tiniknek, mert próbálnak a dolgok mögé látni, hogy megúszhassák a beutalót az örök vadászmezőkre. Hogy sikerül-e nekik, erre most is kíváncsi az ember, tehát az izgalom itt is megvan, viszont sajnos kevés egyediséget tartalmaz az előző részekhez képest. Kicsit az az érzésem ,hogy amolyan árnyéka lett a nagyszerű első és második résznek, ettől függetlenül ez is szórakoztató tini/horror (melyből már hiányzott egy kis plusz).

 

Értékelés: 7 pont