Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Végső állomás 2 (Final Destination 2) -2003-

2009.09.17

Játszunk még Halál bácsi!


Szólhatott egyöntetűen a nagyszerű első rész után a felkiáltás, ugyanis nemcsak a bevételi adatok voltak erősek, hanem a kritikai visszhang is jó volt.
Így nem volt akadálya, hogy a 'Halál" ismét akcióba lépjen. Lépett is, de teljesen új stábbal a háta mögött, James Wongot (aki a rendezés mellett írta is az első részt) felváltotta egy neves kaszkadőrkoordinátor David R. Ellis. Első rendezése nem vallott kudarcot, profin hozta amit elvártak tőle.
Kép És ahol a leginkább látszott az új rendező munkája az a film első "halálcsapása". Mint az összes rész, ez is egy "látomásos" belesettel kezdődik. Bizony ezúttal egy kolosszálisat kapunk belőle. A látvány tökéletes, az elhalálozások sokkolóak (a farönkök becsapódásai máig az egyik kedvenc jelenetem a szériából).
Az első részt követően (nanáhogy) a színészek is újak lettek, összességében nincs velük baj egy kellemes átlagos szinten mozogtak. A karakterek még sokszínűbbek lettek, ezúttal egymást nem ismerő emberek hoz össze a sors (vagy a mi). (Bár az első rész szereplőivel kiderült, hogy valamilyen kapcsolatban azért áltak...) A központi alak most egy fiatal lány, aki keresi a megoldást, amely az életet jelentheti neki és a "csapatnak." A forgatókönyv most is korrekt, próbál olyan foltokat betömni és lehetőségeket kiaknázni, amiket az első részénél még nem "lőttek le". Visszatérnek régi arcok is, akik színesítették a filmet, Ali Larter játéka még érettebb és a közönyös karaktere kifejezetten rátett a film hangulatára. Visszatér még a "hullaiparban" tevékenykedő szakértő is, ami szintén felüdülést jelent.
Kép Mint már említettem a látvány nagyszerű végig, és ami a legfontosabb ebben a sorozatban, hogy a halálnemek most is kreatívak, brutálisak és sokszor kiszámíthatatlanok is. Így tehát elmondható, hogy az első rész által kitaposott ösvényen haladt tovább a folytatás, és teljes egészében megfelelt az elvárásoknak.

Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.