Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rémálom az Elm utcában (A Nightmare on Elm Street) -2010-

2011.04.03

Egy...kettő...rémes Freddy újra el jő...


Az eredeti Wes Craven féle Rémálom egy legendát teremtett, egy olyan gyilkoló gépet, aki elől nincs menekvés, elvégre előbb utóbb, mindenki elalszik, ha akarja, ha nem, és ez volt a koncepció legerősebb része, ettől lehetett rettegni igazán. Robert Englund játéka nem csak a brutalitása miatt, hanem a fekete humora miatt is örökké emlékezetes marad a horror filmek kedvelőinek.
2010-ben elérkezett eme mű is a feldolgozás palettájára, ezúttal azonban a poénokat ne is várjuk az új Freddy Krugertől, mert 1-2 beszóláson kívül nincs neki olyan, azonban nagyon, de nagyon gonosz akar lenni, ahogy tette az korábban is. Az első direktori filmjét vezénylő Samuel Bayerben ott bujkált a kis ördög, hogy most ő majd megmutatja, hogy képes ötvözni a kötelező jegyeket, de emellett újat és frisset is tud mutatni. Jelentem az első nagyjából sikerült, az utóbbi azonban szinte egyáltalán nem. Az új Rémálom az Elm utcában ugyanis nélkülöz mindent amitől a film egyedi lehetne, és az elvárásoknak megfelelően újat tudna mutatni, ehelyett úgy gondolták nem, csak a csíkos pulcsit, kalapot, és a karmokat emelik át a 3. évezredbe, hanem a klasszis film nagyon sok jelentét is, ami annak nem lehet probléma, aki nem látta az eredeti szériát, de mindenki másnak inkább szemöldök felvonást tud idézni elsősorban.

elm1e.jpg

A látványa nagyon tetszett azonban a filmnek, a trükkök profik voltak, és a maszk szerintem bitang jól sikerült. Jackie Earle Haley remek karakterszínész, most is belecsmész egy csipetet a tehetségéből Freddy figurájába, leginkább akkor erős, amikor még emberként mutatják a később szénné égett antihőst. A múltjába ezúttal próbáltak egyfajta választ szolgáltatni számunkra, hogy miért is teszi, amit tesz a csíkos pulcsis mészáros, ezzel nekem semmi gondom nem volt, egyeseknek viszont lehet pont az tetszett, hogy sok volt a homály az ő régi életében.


(A film előzetese)
 

A színészi játékot kétlem, hogy külön ecsetelni kellene egy tini/horror esetében, az Oscar jelölt színészen kívül mindenki harmatgyenge, de nincs ezzel különösebb baj, a legnagyobb gond, ahogy már említettem elsősorban a roppant sok másolás a klasszikusból, de bevallom őszintén, én így is tudtam élvezni a kiszámítható halálnemeket is.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.