Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Péntek 13 (Friday the 13th) -2009-

2009.08.20

Anyuci kicsi fia ismét aprít, hurrá !


A 2003-ban készűlt Texasi láncfűrészes után Marcus Nispel ismét horrorfilmet készített. Nem is akárkit támasztott fel ,hanem minden idők egyik legnagyobb mészárosát Jason Voorhees-t. A Freddy Vs. Jason írópárosa pedig egy kellően szaftos forgatókönyvet adott a kezébe. A profi minőségért pedig Michael Bay, mint producer vállalt felelősséget. Ugye nem hangzik rossz stábnak ?
A történet nem az "alapfilm" újragondolása ,hanem annak 30 évvel későbbi "folytatásának" tekinthető ,miszerint már a film első 15 percében annyi hentelés van (kis túlzással) ,mint egy sima régebbi Jason moziban.
Kép Horrorfilm esetében mélyenszántó történetet ne várjon senki ,és szerintem nincs is rá szükség ,főleg nem egy olyan hentelőnél ,aki (néhány kivétellel) egy adott helyszínen szedi áldozatait. 
Teszi ezt sokféle képpen és sokszínüen. Van itt a "klasszikus" machete-s aprítástól kezdve ,nyílazáson és karfára akasztáson át ,az égetésig minden. Szóval aki vérre szomjazik az nem fog csalódni. Természetesen logikátlanságok és néhol csapodár megoldások itt is vannak ,tehát a fílm közel sem maga a kánaán ,de aki kedveli az "agyatlan hentelést" annak kifejezetten ajnálom.
A színészek játéka hol átlagos, hol borzalmasan gyenge. Viszont ami ennél sokkal fontosabb az, hogy telis tele van bombázó csajokkal, és férfi társaimnak jelentem, a csajok egyáltalán nem szégyellősek :) Vannak ám formás idomok barnától, feketétől és a legtöbb persze szőkéktől. 

Kép

Az alapsztori most is fiatlokra épít, akik buliznak a Kristály tábor környékén, színésítésként kapunk eltünt hugát kereső bátyókát, helyi farmereket és egy magányos rendőrt is (akit az egykori Sentinel sorozat főhőse alakít). 
Klissé szerü az egész, de ezt még a szereplők is említik, tehát nem is akar több lenni annál, ami. Vannak rasszista/antiraszista poénok egy négerrel, piálás sárga idióta sráccal, rámenős csajok, vagány és beképzelt palik egyaránt, tehát mindenből egy kicsi ,ahogy illik. 
Drukkolni persze kár nekik, én legalábbis most is Jasonnek szurkoltam, hogy mikor kit nyírjon ki, de ahogy megfigyeltem nem kell neki a búzdítás, aprít ő ha kell, ha nem. Jelentem, bár közel sem a legjobb horrorból való a film, másfél órányi kaszabolásnak tökéletes. (Számomra még még jobban is tetszik, mint az 1980-asm mára már igen kopottas első rész.)

Értékelés: 8 pont

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.