Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Freddy Vs. Jason -2003-

2009.08.05

Te kire fogadnál ? Kérjük tegyék meg tétjeiket.


Freddy kontra Jason ....hmmmm összefolyik a számban a nyál. Micsoda ötlet ezt a 2 horrorikont egymásnak ereszteni, aki kitalálta annak puszi a hasára. :)
Szóval tinihorror klasszisok amelyek nagyon sok mindenben különböznek egymástól. Freddy Kruegert a félelem tartja életben, az Elm utcai fiataljainak a rettegésétől lesz egyre és egyre erősebb ,hogy aztán az álmaikban csapjon le árjuk és végezzen velük. Ezek között próbál a célpontokra a lehető legreatívabb módon félelmet gerjeszteni, jól bánik a szavakkal és tudja mit kell mondania ,hogy példáúl egy tinilány a butyijába pisiljen félelmében.
Jason Voorhees, na őt sem kell ám félteni, a Crystal tónál aratott mészárlásai sokszor élményszámba mentek. Bizony a Péntek 13 sztárja nem beszél ,nem gyors és nem mondható kreatívnak sem, viszont mindezeket kompenzálja egy hatalmas pengével ,amivel azt aprít fel akit csak akar.
Viszont az idő eljárt felettük...mindketten halottak (vagy 'mittudomén' hanyadjára) ,a csíkos pulcsis figurát elfelejtették, Jason pedig a föld alatt "pihen". Persze Freddy ebbe nem nyugszik bele, ezért feltámasztja a "hokibuzit" ,hogy térjen vissza "szeretett" városába és a nagyon rosz Elm utcai gyerekeket kezdje aprítani, hogy így újra eszükbe jusson az ő neve, ezáltal erőt nyerjen a visszatérésre. A terv eleinte jól működik, a film első felében Jason szépen és ügyesen végzi a rá végzett munkát és hegyre - halomra aprítja a skacokat, jó véresen és brutálisan. Jön is a para ,és a legenda ,azaz a 4 pengekörmű visszatér feltöltődve, teljes erőbedobással. A gond csak az, hogy már Jason is az útjában áll, mert nem tudja leállítani ,és akiket ő kiszemel ,azokat is gyilkolja hatalmas aktivitással a hokimaszkos. A színészek és a történet vezetése egy tipikus horror szintet követ, azaz továbbra sincsenek nagy csavarok, Oscar esélyes játéktól sem kell tartani ,de nem is baj ez.
Kreativitás volt benne amennyi kell, a zene pedig összhangban volt a cselekmény haladásával. 
Kép A küzdelem tehát nemcsak a tinikre veszélyes, a 2 gigász csatája mindkét nagyágyú "otthonában" letrejön. A "rémálomban" természetesen Freddy, míg a táborban egyértelműen Jason élvez előnyt. Aprítják egymást rendesen ,szóval aki várta az ő harcukat ,nem fog csalódni, van benne elég.
Természetesen nem éri el a klasszikusok színvonalát ,de zúzós horrornak kifejezetten jó. A effektek jók, a vérrel nem spóroltak ahogy a kötelező logikai butaságokkal sem, sok a klisé, de kit érdekel ez, ha a hentelés megfelelő és itt bizony az, annak ellenére, hogy a filmet egy elsőfilmes rendező készítette.
Akinek megvan eredetibe, ajánlom figyelmébe a DVD extrákat, sok kimaradt jelenet (15 percnyi) ,és egy óriási hangulattal bíró reklámkampányba is betekintést nyerünk, ahol mintha egy profi boxmeccsre készülnének a főhősök, nekem nagyon bejött. :D
És hogy ki nyer ?? Egy horrorfan biztos, ha bizalmat szavat a filmnek. :)


Értékelés: 8 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

-

(Che Guevara, 2009.08.10 16:14)

Hát igen. Remek ötlet, amiből egy igen jó kis filmet sikerült kihozni. A gigászok csatája engem is rendese megfogott. Jó film,jó kritika. grat Az a "puszi a hasára" nem Delpierós :P