Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az utolsó ház balra (The Last House on the left) -2009-

2009.10.24

Merre ? Egyenesen balra !

 

"Annó" ennek a filmnek az eredetijével mutatkozott be a nagyközönség előtt, mint elsőfilmes rendező Wes Craven, most szintén egy első filmes, Dennis Iliadis próbálkozott így, ímmáron remake-ként.
A film elég kedvezően indul egy thrillerhez képest, azaz elég brutálisan és hatásosan. Megszöktetnek egy agresszív bűnözőt, aki a családjával menekülni próbál, de 2 tinilány balszerencséjére a csajok a gyilkos fiánál kötnek ki ,ahová a "családfő" és teamje hamarosan megérkezik és (enyhén szólva) nem örűlnek a helyzetnek. 

Kép

Az alap koncepció tehát elég eseménydúsnak mondható, viszont itt a film kicsit megbotlik és lelassúl. Feleslegesen hosszú baszélgetések jellemzik, ami azért is fájó sokszor ,mert a karaktereket nem éppen Oscar felé kacsingató színészek alakítják. Néha fájóan gyenge arckifejezéseket láthattunk tőllük. 
Kép Volt viszont közöttük kellemes meglepetés is, Sara Paxton végre nem egy "csini szöszit" alakított, ami nagyon jót tett neki, kifejezetten élethű és érett volt az alakítása.
A lány megerőszakolása valami hátborzongatóan van ábrázolva, ahogy a "beszennyeződés" egy életre megváltoztja valaki életét az egész egyszerűen érezhető, hiába nem tudjuk meg mi lesz a film után a szereplőkkel, ebben mégis biztosak vagyunk. A film stábmunkája amolyan erős átlagos iparismunkának nevezhető a fényképezéstől a vágásig szinte minden. Ami sokat dob a hangulaton az John Murphy (28 nappal-héttel később, Miami Vice, Napfény...) zenéje idomul a jelenetekhez, ha kell pergő, ha kell feszűltségkeltő ,ha kell drámai hangvételűek a dallamok. Az izgalom szinte végig érezhető a filmen ,egy átlag család mit is tehet egy brutális és fúrfangos gyilkos familiával szemben az erdő (azaz a semmi) közepén.  Az adrenalin hol alább hagy hol felszökik, de egy bizonyos szintnél lejjebb sosem megy. A végkifejlet szépen és nem összecsapottan lett elénk tárva, és egy kis állóvíz után a mederből főleg az utolsó 20 perc húzza vissza a filmet, mert így aki szereti a vért és a kissé brutálisabb thrillereket az jó szájízzel fog felállni a fotelből miután megnézte. És bár nem mondanám, hogy hatalmas élménnyel gazdagodunk, de mégis marad a fejünkben valami, ami motoszkál még utánna egy ideig.

Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.