Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angyalok és démonok (Angels & Demons) -2009-

2009.11.27

Tom Hanks vs. Hit - 2. menet


Ron Howard igencsak sok műfajban kipróbálta már magát, a 90-es években olyan címek fűződtek a nevéhez többek között, mint a Lánglovagok, Váltságdíj, vagy a 9 Oscar-díjra jelölt és kettőt meg is nyerő Apollo 13. Számára, a szobrocskát (egyből 2-t) az Egy csodálatos elme című film hozta el. Ilyen háttérrel 2006-ban gondolta új stílusba fog ismét és leforgatta a vallási kérdésekkel foglalkozó kaland/krimiét Dan Brown könyvéből a(z) A Da Vinci-kód-ot.
Kép Langdon professzor története pedig kasszasiker lett, így 3 évvel később jöhetett a "folytatás". A főszereplő ismét Tom Hanks. a mellékszereplők között pedig olyan neveket találunk, mint Ewan McGregor ,vagy Stellan Skarsgard. A többiek többnyire olasz színészek és színésznők amolyan langyosan átlagosak. Igaz a "nagy" nevek is többnyire csak annyit hoznak amennyit kell, se többet, se kevesebbet.
A történet szerint a Vatikán várost a pusztulás fenyegeti, ugyanis az illuminátusok egy "fénybomba" segítségével fel akarják robbantani, pont amikor új pápát szeretnének választani az illetékesek. Természetesen a téma legnagyobb szakértője ezúttal is egy amerikai, aki annyira nagy tudású ,hogy csoda ,hogy nem robban szét a feje, többnyire arrogáns az "ottaniakkal", akik úgy vannak beállítva ,mintha azt se tudnák melyik városban élik le az életüket.Kép
A film nagyon sok sebből vérzik. A történet sok helyen sántít és torzít is a könyvhöz képest. A géniusz valláskutató minden kérdésre tudja, vagy megtudja a választ, mégis mindig későn érkezik szinte mindenhová. Kellemes meglepetés viszont, hogy a film sokszor jóval pörgősebb, mint egy sima krimi, már-már akciófilm jellegű néhol. Az effektek tetszetősek, bár néhol azért igencsak kilóg a lóláb, hogy mit is készítettek számítógépek segítségével. A helikopteres rész a levegőben nagyon bénán mutat, viszont a földön lévő "söprés" nagyon ütős. A fényképezés jónak mondható, a zene pedig kiváló, bár a Da Vinci-jétől nem jobb. Hans Zimmer nagyjából azt vette alapul, csak kicsit újított rajta. Mindenesetre bevallom nekem a sokak által nagyon gyengének tartott első Langdon kaland jobban tetszett, mert érdekesebbnek találtam, és mivel a történelmi élethűséget nem lehet rajta számon kérni, ez a bombás üldözősdi annyira nem nyerte az ízlésemet, de azért rejlenek benne fordulatok és izgalmak.

Értékelés: 10/6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

cantri@freemail.hu

(cantri, 2009.11.29 19:58)

Nekem bejött ez a film! A zene egyszerűen csodálatos, szerintem Hans Zimmer megérdemelne érte egy Oscar jelölést!