Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A végső állomás (The Final Destination) -2009-

2010.12.15

Júj, most megússzuk, vagy nem ?!


A stílusos első, és a továbbra is kreatív folytatás után a harmadik rész még a kiváló halálnemek miatt szódával elment, nézzük mi a helyzet a 3D-s élményre "felturbózott" negyedikkel.
Az egykoron kaszkadőrből lett rendező a második rész után visszatért, hogy levezényelje az új mozit is. David R. Ellis azonban bár sosem lesz egyedi alkotó, de normális iparos még simán beválhat. A forgatókönyvről nem sokat lehet elmondani, mivel erre a részre azt már elfelejtették megírni. Gyakorlatilag az előző részeket kombinálják a mai technikai vívmányokkal.
A színészek játéka az első részen kívül eddig sem volt számottevő a szériában, ám ezúttal kimagaslóan pocsékra sikeredett. Viszont az ilyen filmeket úgysem emiatt nézi az ember, tehát emiatt még simán lehetne egy jó szaftos horrorfilm, és itt lép be a legnagyobb pozitívuma a filmnek, ami nem más, mint a brutalitás. Bizony ezúttal már béldarabokat és hasonló finomságokat is láthatunk, a moziban természetesen térhatással zúztak ezek a cafatok az ember képébe. Otthon dvd-n megtekintve azonban érzésem szerint a pofánkba mutogatott tárgyak eljövetele több volt, mint gagyi. 
Kép A CGi effektek egy része kifejezetten tetszetős, de a nagyobbik része inkább az elmegy, sőt valamelyik a botrány kategória büszke tagja maximum. A film rövidsége akár negatívumként is felróható, ám szerintem inkább pozitívum, mert ebből ennyi is bőven elég, és így legalább végig pörgős marad a mozi, mivel nincsen benne felesleges töltelék a halálokon kívül. De az biztos, hogy nagyon megfogyatkozott a kreativitás erre a részre, és látszik, hogy az első és az utolsó nagy katasztrófával akarták az egészet emlékezetessé tenni, mondanom sem kell, hogy a mozis rész első fele inkább frusztráló a néző számára, de utána az üteme legalább megállta a helyét.
Egy szó, mint száz a "vigyázz, a halál nem hagyja annyiban" sorozat eddigi leggyengébb tagjával van dolgunk, mely a brutalitása miatt még így is simán nézhető, de közel sem olyan emlékezetes, mint a korábbi részek.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

boka_gabor@freemail.hu

(Boka Gábor, 2010.12.29 21:47)

Bizony, nem olyan.

ketam@pr.hu

(Angelus, 2010.12.28 15:59)

Nem az a fajta film, ami különösebb nyomot hagy egy kritikusban.