Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tábornok lánya (The General,s Daughter) -1999-

2009.08.12

Csak gyilkosságal lehet megölni valakit?


Adott egy bombasikerrel kezdő rendező Simon West, aki nem mást tett le az asztalra, mint minden idők egyik legjobb akciófilmjét, a Con Air-t 1997-ben, azóta sajnos nem tudott állócsillaggá válni, és közepes alkotásokat készített.
Ez a film még talán valamivel jobb ennél, de nem egy emlékezetes alkotás.
A történet szerint meggyilkolják az egyik "legnagyobb" tábornoknak a lányát. Az ügy kivizsgálására egy soha meg nem alkuvó nyomozó/katonát bíznak meg, akit John Travolta alakít hitelesen.

Kép

A sztori átgondolt, de a forgatókönyv néhol kicsit kibillen az egyensúlyból, szinte minden az utolsó 20 percbe van sűrítve, ami nem lenne baj, hogyha a film közepén szinte megálna a cselekmény és nem tudná, hogy indúljon el a végkifejlet felé.
A fényképezés jó, a zenék és hangok elfogadhatóak, a színészek is dícsérhetőek. Különösen néhány mellékszereplő alakítása meggyőző, a tábornokot alakító James Cromwell kiváló, a mindenben mellette álló Fowler ezredes, akit Clarence Williams formált meg szintén és James Woods is jól tette, hogy beugrott a forgatásra. A női nyomozó kicsit gyengén alakított, de elviselhető.
 KépA filmen végig lehet érezni, hogy ez nemcsak krimi/thriller, hanem valamiféle drámai hatás is végig benne van a levegőben. A film vége egy idő után selythető, de aztán újabb csavarokat ad, hogy azért a végén igencsak dühösek és komorakká váljunk. Mert bizony a mozi az emberi és katonai kapcsolatokat az érzelmüknél fogja meg, és bizony az ember nagyon gyarló faj, borzalmas dolgokra képes, amire a mozi is próbál rámutatni.

 

 

 Értékelés: 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.