Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A nap könnyei (Tears of the Sun) -2003-

2009.11.14

Zord helyzet, zord Afrika, zord Willis

 

Adott egy tehetséges fekete rendező, aki egy bizonyos John Woo szárnyai alatt leforgatott akciómozival indított, majd 2, (hozzá hasonlóan) színes bürű színésszel forgatott akciófilmeket, ezek közzűl a Kiképzés hozta meg számára az igazi elismerést, majd 2003-ben kijött egy ízig-vérig világsztár akcióhőssel a főszerepben a(z) A nap könnyei című filmmel. Bizony Bruce Willis igazi adu ász a műfajban. Viszont a műfaj most kivételesen csalóka ,ugyanis Fuqua most nem egy szimpla akciómozit készített, hanem egy háborús drámát. A téma ezúttal közel állt hozzá ugyanis ,egy afrikai ország lakosságának a szenvedését kellett valamelyest kisegítenie ,ha más nem filmen keresztűl és "John McLane" által.
Kép Adott egy Waters nevű hadnagy, aki megannyi bevetést megélt már és ezúttal is őt és csapatát kérik fel egy nagyon rizikós feladat végrehajtására. A kűldetés egyszerűen hangzik ,mindössze ki kell mentenie néhány amerikai állampolgárságú civilt a háború súlytotta Nigériából. A katonai egységet vezetve azonban megismerkedik egy doktornővel Lena-val, akit zseniálisan alakított a szépséges Monica Bellucci. Kettejük kapcsolatára épűl a cselekmény alakulása. Egy igazi katona a szó szoros értelmében óriási dilemmával néz szembe: betartja a parancsokat, mint tette ezt már számtalanszor, vagy a lilkiismeretére hallgat...Kép  
A döntés örlődése közben Willis szavak nélkül és minimális arcmozdulásokkal is több érzelmet közvetít és marad hiteles szerepében, mint bárki más.
Az akciók természetesen nem maradhatnak el pörgősek, életszagúak és izgalmasak. A mellékszereplők is kellemes meglepetést nyújtottak számomra mindenki hozza az ide illő alakítást. Be kell vallanom, hogy Willisen kívül van még valami ami egy "szimpla" jó háborús filmből felhúzta a filmet ebbe a kategóriába, mégpedig az iszonyatosan erős és magható zene. Bizony Hanz Zimmer ezúttal is kitett magáért és bár nem vagyok egy könnyen elérzékenyülő típus, itt bizony volt, hogy egyszer-kétszer könnybe lábadt a szemem bevallom férfiasan. 
Kép Az emberi összefogás a hős, az igazi családként összetartó katonák és az ártatlanul szenvedő helyiek összefogása megrázó és elgondokodtató képet tár elénk. Némi túlzásból és érzelmi fröccsből azért kapunk a film végére, de ez megbocsátható ha a főszereplő egy Bruce Willis által megformált hős katona.

 

 Értékelés: 9 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

When luteum reciprocate deny personnel.

(ifivoqoqu, 2019.05.16 11:38)

http://mewkid.net/buy-prednisone/ - Prednisone 20mg <a href="http://mewkid.net/buy-prednisone/">Prednisone Online</a> rrj.qxwi.filmkritikak.eoldal.hu.ddf.md http://mewkid.net/buy-prednisone/

History coat, either meniscus estimates lymphoma.

(inorieiata, 2019.03.30 16:59)

http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/ - Prednisone 20 Mg <a href="http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/">Buy Prednisone Online</a> rda.ttaq.filmkritikak.eoldal.hu.htl.dc http://theprettyguineapig.com/prednisone-20-mg/

Nálam is 90%

(Clint Eastwood, 2010.03.21 23:38)

Teljesen véletlenül akadtam rá a filmre, bevallom, nem igazán hallottam róla..és az egyik kedvencemmé lépett elő. Minden jót leírtál, amit kb én is gondolok róla, bár, csúnya dolog volt, hogy a nekem legszimpibb srác nem kapott valami csavart a végére..:-/ de értem én, nem tehetnek mindig a kedvemre:-)
Többször nézős/nézhető, ragyogó kikapcsolódás.

A nap könnyei

(DelPiero, 2009.11.24 10:07)

Értelek ,de nem megértelek. :))

Tears of the Sun

(Cartman, 2009.11.21 13:21)

Szeretem a Drámát,de ez a film nekem egy erőltetett drámának tünt,jó szinészek játszanak benne,ezért élvezhető valamelyest..

A ap könnyei

(DelPiero, 2009.11.21 13:15)

Ne vicceljünk ,ami dármai az már unalmas ?
Az a baj, hogy nagyon sokan ezt a felfogást követik és nem érdekli őket az intellektualitás.

A nap könnyei

(Cartman 8, 2009.11.20 17:45)

Kiszámitható gyenge Willis film,a szinészek nem rosszak,de a film maga vontatott-unalmas..