Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükkös gyémántrablás (Flawless) -2007-

2010.01.20

Itt a gyémánt...hol a gyémánt ?

A gyémántra sokan vágyakoznak, sokan pedig elátkozzák, mivel a kövekért az afrikai feketéket szinte kizsigerelik. Van azonban, olyan is, aki közöttük dolgozik minden nap. Demi Moore karaktere a világ egyik legnagyobb gyémántkereskedő cégénél tölti napjait egy vezető beosztásban, de közel sem a csúcson. A film jó pár évtizeddel ezelőtt játszódik (a történet központja 1960-ban pontosan), amikor még a nők nem igazán voltak "igazi vezérek" egy nagy cégénél.
Kép A csábítás pedig olykor nem is saját magától tör az emberre, hanem kell hozzá hathatós segítség. Michael Caine a vállalat egyik legkevésbé megbecsült tagja, a nyugdíj felé közelítő takarító. Kettejük kapcsolata képlékeny és homályos. A film története nem csak egy "szimpla" rablás köré összpontosúl, túl mutat rajta és gondolkodtatni próbál a helyes döntés fontosságáról. 
Kép Demi Mooret sohasem tartottam igazán jó színésznőnek, de ez a szerep kifejezetten jól állt neki, Michael Caine pedig most is kiváló. A mellékszereplők közül Lambert Wilson a nyomozó szerepében amolyan "langyos közepes" volt. Az 1984 rendezője sosem volt az a populáris filmek szerelmese, Michael Radford ezúttal is egy érdekes történettel megálmodott krimit fabrikált össze, persze mivel ezúttal "csak" rendezőként ténykedett a látásmódja kevésbé jött le a képernyőről. London, mint helyszín számomra mindig kellemes látvány, a fényképezés jó, de a zenét kicsit "kevésnek" éreztem. Hangulatos alkotás, mely néha kicsit lassú előrehaladással bír, de drámai beütése miatt ez elnézhető neki. Nem egy kifejezetten sztárparádéval és Oscar-díjas forgatókönyvvel megáldott film, de aki nem ragaszkodik a gyors vágásokhoz és kedveli az érdekes történettel megáldott, jó színészi játékkal megspékelt krimiket, némi érzelmi töltéssel az nyugodtan megpróbálkozhat vele.

Értékelés: 10/ 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.