Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sasszem (Eagle Eye) -2008-

2009.08.28

Mindent látunk


A Disturbiával egy kellemes thrillert alkotó DJ Caruso számára eljött a bizonyítás ideje, hogy egy nagy költségvetésű akciófilmet készítsen. És ahogy az előző filmjében, úgy itt is Shia LaBeouf alakítja az egyik főszerepet. Természetesen Spielberg keze végig érezhető a film elkészülésében, az ő általa "felfuttatott" fiatal színész itt is egy átlagos polgárt alakít, aki sodródik az általa nem befolyásolható eseményekkel.

Kép

A történetben egy titokzatos "idegen" utasítja Jerryt, akinek éppen meghalt az ikertestvére  valamint Rachelt, aki egy mindenre elszánt anya, akit Michelle Monogham alakít. A főhősök alakítására nem lehet különösebb panasz, de a kiemelkedőtől is messze vannak.
A film központjában az üldözések állnak, melyek nagyszabásúak és nagyon látványosak is. Egy bizonyos "telefonáló hölgy" mindent felügyel és irányít, hogy kettejüket eljuttassa valahová. Van itt FBI fogdából való megszöktetés (épület bontással), autós üldözés, reptéri menekülés, lövöldözés, páncélkocsi kirablás és egy bombázásra is alkalmas kis repcsivel (reaper) való "harc" is a repertoáron van.
Viszont vannak benne idegesítő hibák is, elég csak ha arra gondolok, hogy egy iráni-amerikai palit egy magasfeszültségű áramszállító pózna "megtámadja"(jól hallottátok), és ilyenből van még egy pár. Érthetetlen ez, hogy nem szúrt szemet az alkotóknak. 
A történet nem rossz, bár a film felétől tudhatjuk mire megy ki a játék nagyjából. Ettől függetlenül végig izgalmas a mozi és folyamatosan próbára teszi az emberi leleményességet.
A zene az akciók közben jónak mondható, a hangok és effektek is kiválóak. Viszont ami kicsit hiányzik a nagyszerű masszához, az az, hogy a film hangulata nem túl erős, persze amíg nézi az ember, addig drukkol és figyel végig, de amint vége a filmnek teljesen elmúlik a hatása. Külön kiemelendő, hogy a hazafias amcsi életérzés mellett bizony előjön az is, hogy az USA politikája és harca(i) sem fenékig kolbászok (vagy mi xD), mert nem minden esetben az a "gonosz" akire a nagyhatalmak rámutatnak. 
Billy Bob Thornton karakternének nagyon jól állt az előbbinek a megformálása, azaz egy hazafias és kitartó ügynöké. A technika különböző "támadásai", felügyelése és "gondolkodása" érdekessé és pörgőssé tette a filmet végig.

Értékelés: 10/ 7 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.