Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Salt ügynök (Salt) -2010-

2011.04.06

Tudod ki vagyok ? Jó neked.


Evelyn Salt figurája eredetileg férfi főszereplővel készült volna, de állítólag Tom Cruise visszadobta a szerepet, és így jött a képbe Angelina Jolie, aki miatt azonban nem sok mindent kellett átírni a forgatókönyvben, szinte csak a főhős nevét. Phillip Noyce így jó pár év elteltével ismét közönség filmet dirigálhatott, amiben szemmel láthatóan a pörgésre helyezte a hangsúlyt, ehhez pedig a Férfias játékok rendezője nagyon ért.
11j.jpgA film alapötlete kifejezetten jónak mondható, az orosz-amcsi hidegháborús vonalból táplálkozik és kettős ügynökösdit lebegtet meg a szemünk előtt, elég hitelesen. Sajnos azonban hiába indul érdekesen a sztori elég hamar elfárad a cselekmény kidolgozottsága, pedig azon sem akárki munkálkodott, az Oscar díjas Brain Hengeland azonban ezúttal nem igazán érdemel dicséretet, mert a fő irányvonal hamar másodlagossá válik és elindúl egy tipikus macska/egér üldözősdibe, amiben semmi újdonság nincsen.
A film legnagyobb erőssége egyértelműen a tempójában rejlik, amely végig veszített és bár sok helyen annyira hihetetlen, hogy nehéz izgulni a főhősnőért, de mégis jó nézni az akció részeket.
A fényképezés és a zene megfelelő, látni mi történik, követhetően, és a legtöbb zúzás világos fényben zajlik, ami szerintem jót tett az élmény szempontjából a filmnek, a hang pedig kifejezetten pazar, dübörög, aminek dübörögni kell, a fegyverek hangja élethű, a járműves üldözések pedig nem csak látványban, de hang szempontjából is pazar összhangot alkotnak, mindezek után nem volt meglepő az Oscar jelölés a Legjobb hang kategóriában.
A szereplők közül egyértelműen az Oscar díjas színésznő viszi a prímet, nagyon jól áll neki ez a szerep, lubickol benne, több arcát is megmutatja, profi és meggyőző, a többiekről ez szerintem nem mondható el, Chiwetel Ejiofor sótlan jelenléte még csak-csak elviselhető, de Liev Schreiber alakítása egyenesen pocsék.

(A film előzetese)


Sajnos a film vége felé már az akciók is átesnek a ló másik oldalára, és bár van bennük menő közelharc mégis kicsit sótlanná ( :D ) válik összességében, ahogy a film is, korrekt akció mozi, néhány kihagyott ziccerrel, pont egy kis Só hiányzott belőle (a főszereplőn kívül persze), hogy igazán maradandóvá váljon, de míg nézi az ember agykikapcsolós szórakozásnak megfelelő.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.