Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Leszámolás Kis-Tokióban (Showdown in Little Tokyo) -1991-

2012.07.02

 A mozi ahol közel annyi embert ölnek meg, ahány percből áll maga a film.

 

dlbl.jpeg

A történetről úgy érzem nem sokat kell majd beszélnem, mert igazából annyira egyszerű, mint egy faék. Adott egy "macsó", szőke hegyomlás rendőr, aki jártas a japán harcművészetekben és magában az ázsiai kultúrában is, aki kap egy ferdeszemű társat, akinek viszont ezekről gőze sincs, majd ők ketten nekiiramodnak, hogy leszámoljanak a helyi yakuza szervezettel. Nagyjából ennyit érdemes tudni róla. Persze sorban derülnek majd ki dolgok a múltból és egy egzotikus csajt is kapunk majd főhősünk mellé, hogy színesítse a "nagyszerű" forgatókönyvet. (Tia Carrere ez idő tájt épp, mint aktuális bombázó státuszban tetszelgett.)
De mindenki tudja, hogy itt nem is ez a lényeg. Itt nincs zsákbamacska, aki ismeri Dolph Lundgren filmjeit tudja mire számíthat, amiben mégis több ez, mint a legtöbb filmje az a hangulat. Ezt a nagyszerű zene tovább erősíti, valamint a korszakra jellemző brutális erőszak, sok-sok vérrel. Számomra ez a skandináv színész legjobb filmje, amihez természetesen Brandon Lee is sokat hozzátesz, kiegészíti egymást a 2 rendőr folyton egymást heccelő párosa. Akár erőltetettnek is tűnő egysoros beköpéseik a műfaj szerelmesei számára pedig kötelező idézetek. Cary-Hiroyuke Tagawa pedig az egyik legszadistább fő gonosz, akit valaha láttam.

(A film zseniális főcím zenéje)

gonosz.jpg

Természetesen az akciók teszik ki a játékidő 90%-át (legalább), így gyakorlatilag non-stop bunyót, kínzást és lövöldözést nézhetünk amíg tart a film (ami mindössze 74 perc, de itt legalább nem akarták felesleges töltelékekkel növelni annak a hosszát). Bármikor elővehető, újra és újra élvezhető a kemény akció filmek rajongóinak.

Értékelés: 9 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Leszámolás Kis-Tokióban

(Cartman8, 2012.11.02 21:02)

Korrekt kritika csak az a ferde szemű társ szúrja a szemem,de azért faja:D
talán nem is láttam jobb B mozit ennél:)

Re: Leszámolás Kis-Tokióban

(Boka, 2012.11.02 21:07)

Nem is nagyon van. ;)