Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


G. I. Joe - Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation) -2013-

2013.09.04

Mindig is sejtettem, hogy Willis volt a legelső G.I. Joe, nem tévedtem


Sajnos azonban kedvenc színészemből vajmi keveset kapunk a filmben, igazából csak azért tették bele, hogy a plakátokon és az előzetesekben legyen kivel feszíteni és eladni a mozit. Igaz azt elismerem, hogy az a nagyjából 10 perc amiben a kopasz sztár benne van azok voltak számomra a film legjobb és legemlékezetesebb része, kivéve egy nagyon pöpec és hangulatos hegyen és hegy oldalán zajló kardforgatós csatát, ami tényleg elsőosztályú munka.

 

g-i-joe-retaliation-18100-1920x1080.jpg


De Willis és Dwayne "The Rock" Johnson  behozatala és Tatum (részben) megtartása ellenére a G.I. Joe megtorlás gyengébbre sikerült, mint az elődje ( lásd itt: www.filmkritikak.eoldal.hu/cikkek/akcio-krimi/g_-i_-joe---a-kobra-arnyeka-_g_-i_-joe-the-rise-of-cobra_--2009.html )

g-i-joe-retaliation_05.jpgEz elsősorban forgatókönyvnek köszönhető, mert bár az első rész sem amiatt volt kellemes, mert annyira szellemes lett volna a történet, de legalább volt benne sok poénos jelenet és feszültségkeltés is. Itt azonban ez már csak részben igaz, főleg, mert a rendezői széket is átadták az eddig csak klipeket, koncert és tánc filmeket forgató Jon Chunak, aki az akció jelenetek nagy részét teljesen egy szimpla iparosként forgatta le, 1-2 nagyon jól sikerült jelenetet leszámítva.
Így kapunk egy nem sok ötlettel szolgáló, de remekül fényképezett közepes agykikapcsolódást.

Értékelés: 10/6 pont