Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Elhurcolva (Abduction) -2011-

2012.06.24

Alkonyatosították már a (tini) akciófilmeket is...sajnos.


Az Alkonyat hype-ját meg kell lovagolni, gondolhatták ezt a fejesek, és mi egyebet lehetne kihozni, egy színészi kvalitások nélküli, de nagyon izmos fiatal srácból, mint akciófigurát. Itt jelen esetben pedig nem G.I. Joe féle karakterről kell beszélnünk, hanem inkább a Barbie baba fiú kiadásáról...huppsz olyan van is, tehát a főszereplő nagyjából Kennek felel meg.
A film műfaját ugyebár eredetileg akcióként kellene kezelni, de annak igazából csak pár jelenet miatt lehetne, egyébként egy igazi tinilányok szintjére lebutított szerelmes menekülős mozit kapunk, abból is a gyengébb fajtát. Taylor Lautner elhiszem, hogy akar meg ilyenek, de látszani nem látszik rajta, az pedig maximum azok számára nyújt élményt, hogy 10 percenként leveszi a felsőjét, akiknek ez már elég volt az Alkonyat szériában is. De azért a bevételek bizonyítják, hogy ez sem tuti recept, mivel a film nem robbantott éppen kasszát (bár kezdésnek talán nem rossz, karrier szempontjából persze).


(Az Elhurcolva magyar feliratos előzetese)


A film egyébként fél óráig olyan csajos tinisorozat szintjén és forgatókönyv szerint mozog. Fiatal srác bulizik, iszik, a szüleivel perlekedik (apjával szétverik egymást...nagyon nehéz a nézése közben kitalálni, hogy ez majd milyen cél fog szolgálni egyébként...), barátaival lóg, sportol és évek óta sóvárog a szomszéd lány után, aki persze, hogy egy bunkóval jár. Ezeket a sablonokat minden tinifilm, illetve sorozatban ellőt panelnak illik nevezni.
05_300dpi.jpgEzek után a kötelező körök után elindul az a folyamat, ami miatt Ken babának, és most már újdonsült párjának Barbie babának menekülniük kell, és nagyon veszélyes nyomozás alatt kideríteni mi folyik körülöttük, miért akarja megölni egy pár terrorista és miért akarja kézre keríteni a CIA is.
Azért vannak pozitívumai is a filmnek, például néhány verekedés és akció egész pofásan néz ki, ez elsősorban talán az operatőrt dicséri. Kellemes totál képek, ötletes közelik és az eseményekről sem maradunk le, piros pont tehát Menzies úrnak. A legerősebb része talán a filmnek a vonatos verekedés, na ott beleadtak mindent és talán az egyetlen rész, amit nem felejt el másnapra az ember a filmből.
Ami még pozitív (bár ez sem egészen) az az, hogy telepumpálták kiváló és jó nevű színészekkel, színésznőkkel a mellékszereplői gárdát, ha már a fiatal párocska olyan borzalmas, hogy nehéz rájuk szavakat találni. Szóval találkozhatunk itt Ken "szüleinek" szerepében Jason Isaacsal(Harry Potter-saga) és Maria Belloval(Erőszakos múlt), vagy a most is vagány Sigourney Weaverel(mindenki Ripley-je), továbbá Alfred Molinaval(A lény, Pókember 2) és az Európából frissen importált rossz fiúval Michael Nyqvistel(Millenium trilógia, Mission: Impossible - Fantom protokoll). Ezek közül talán, csak svéd alakítására nem lehet panasz, a többieken látszik, hogy igazából nem sok keresni valójuk van itt, és az alakításuk is nagyon halovány...már persze, csak az ő szintjükhöz képest.
Ami még nagyon hiányzik a filmből, ami sokat dobhatott volna rajta az a humor, ugyanis ezt elfelejtették megírni a forgatókönyvírók, viszont a sok szánalmas párbeszéd lefirkantására maradt még éppen elég erejük, ahogy a végeredményt figyelem.
Tehát én merem ajánlani, hogy, aki nem 17 év alatti leányzó, az nyugodtan kihagyhatja (aki az, az is xD) , semmit nem fog veszíteni vele.

Értékelés: 4 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

zztt6zz666bjk

(ti5u56uzz, 2014.06.12 16:35)

tuzghhhhhhhhhhhhhhgj4reujtttkltu