Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sötétség határán (Edge of Darkness) -2010-

2013.02.09

A fűszerezés rendben van, csak a főétel kicsit rágós.


Martin Cambell saját szériáját dolgozhatta fel. A sötétség határán a 80-as években egy minisorozatként látott először napvilágot, hogy a rendező ezúttal egy mozifilmet kalapáljon belőle össze.
A rendezőnek elég középszerű iparosmunkát sikerült csak összehozni a kiváló alapanyagból, pedig nagyon profi és rutinos filmes, aki a Bond szériát már kétszer(!) is feltámasztotta, és mentette meg a süllyesztőtől. Sajnos most nem beszélhetünk semmiféle kiemelkedőről, ami azokban a munkáiban feltűnt.
mel.jpgA történt szerint a veterán nyomozónak megölik a lányát, aki ebbe nem nyugszik bele, és minden lehetséges eszközt bevet, hogy kiderítse miért kellett meghalni a szeretett kislányának, és, hogy ki érte a felelős.
Amikor Mel Gibson átvedlik igazi bosszúéhes rendőrré, aki mindent elkövet a célja elérése érdekében, akkor valóban vibrál a film, és nagyon izgalmas. Az akciókra nem lehet panasz, és bár viszonylag kevés van belőle, mindegyik pöpecül mutat. A krimi rész viszont teljesen kiszámítható és olykor elég lapos, ilyenkor csak az menti meg az egy helyben álló cselekményt, hogy feltűnik Ray Winstone, akit mindig űbercool nézni, a játéka most is kifogástalan. A sötétség határán legerősebb jelenetei, amikor ez a 2 öreg róka egyszerre van jelen. A jelenlétüknek ereje és hatása van, ilyenkor öröm nézni őket.
reel.jpgA film azért nem tud "jó" lenni, mert akcióból kevés van, a krimi szál, amire főleg épül a film, pedig vérszegény és kiszámítható. Viszont az meg kell jegyezni, hogy értékei bőven akadnak és a színészi játék nagyon érzelmes és pár emlékezetes jelentet is tartogat számunkra.

Értékelés: 6 pont

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.